Μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά – Τι αλλαγές θα φέρει το φορολογικό νομοσχέδιο

Μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά – Τι αλλαγές θα φέρει το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων, Δημήτρης Καψιμάλης και ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Νίκος Μήλης μίλησαν στην εκπομπή Ανάπτυξη για τις εξελίξεις στην αγορά.

Μεγάλες είναι ανατροπές στην αγορά ακινήτων ενόψει και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων, Δημήτρης Καψιμάλης και ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Νίκος Μήλης μίλησαν στην εκπομπή Ανάπτυξη και την Έλενα Λάσκαρη για τις εξελίξεις στην αγορά. Επίκεντρο της συζήτησης οι οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για αναστολή ΦΠΑ και έκπτωση φόρου 40%.

Όσον αφορά την πρώτη εξαγγελία, η αναστολή του ΦΠΑ που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι μια ορθή απόφαση για τον κ. Καψιμάλη, καθώς διαφορετικά «θα είχαμε ακίνητα δυο ταχυτήτων». Ενώ για τη δεύτερη ο κ. Μήλης υποστήριξε πως «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούσαν πάγια αιτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πολύ σωστά έκανε και τις υιοθέτησε».

Η προστιθέμενη πρόταση του Επιμελητηρίου είναι η λειτουργία πιστοποιημένων εκτιμητών που θα αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση της δουλειάς στα πρότυπα των ελεγκτών δόμησης. Μίλησαν ακόμα για τα αυθαίρετα υπογραμμίζοντας πως αυτό που απαιτείται είναι μια ολοκληρωμένη στόχευση και αντιμετώπιση στο ζήτημα αυτό, καθώς και η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ