Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο Υφυπουργείο Αθλητισμού!

Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο Υφυπουργείο Αθλητισμού!

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΑ, το Υφυπουργείο Αθλητισμού έγινε στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης από ομάδα hackers, που χρησιμοποίησαν τον ιό Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης».

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, «πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης».

Παράλληλα, η ΓΓΑ αναφέρει ότι «η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων», ενώ επισημαίνει ότι καταδεικνύει «την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ