Εξαρθρώθηκε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» : Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα – Το «προφίλ» των τριών τρομοκρατών

Εξαρθρώθηκε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» : Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα – Το «προφίλ» των τριών τρομοκρατών

Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός από τις τρεις συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 15 προσαγωγές ενώ εντόπισε βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια, χειροβομβίδες, αρκετούς πυροκροτητές καθώς και εκρηκτική ύλη, πιθανότατα ΤΝΤ.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα που φέρεται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης στην Αττική που ξεκίνησε χθες .

Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός από τις τρεις συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 15 προσαγωγές ενώ εντόπισε βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια, χειροβομβίδες, αρκετούς πυροκροτητές καθώς και εκρηκτική ύλη, πιθανότατα ΤΝΤ.

Τα ευρήματα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα όπλα που έχουν βρεθεί έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα χτυπήματα κάποιας οργάνωσης ή είναι «καθαρά».

Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Το «προφίλ» των τριών συλληφθέντων
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία ενώ η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες και σε μία 39χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως έγινε γνωστό ο 41χρονος – ένας εκ των τριών συλληφθέντων – είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις αρ. 43 του Ν. 4489/2017.

Οι μεθοδικές κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε μετά από ληστεία πρακτορείου του ΟΠΑΠ στον Χολαργό το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2019 όταν δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα (σ.σ είχε κλαπεί στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη) εισέβαλαν στο πρακτορείο και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στη διάρκεια της ληστείας το όπλο ενός εκ των ληστών εκπυρσκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» και είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη ενώ αφέθηκε ελεύθερος το 2018. Ακολούθησε προσπάθεια για την περίθαλψη του τραυματία και εξαΰλωση των ιχνών της ληστρικής επίθεσης την οποία όμως ανίχνευσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Αυτός που τον πυροβόλησε ήταν -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- γνωστός αντιεξουσιαστής, που πρωτοστατούσε σε καταλήψεις των Εξαρχείων που εκκένωσε προσφάτως η Αστυνομία .

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ.

2. Ένα υποπολυβόλο.

3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα.

4. Δύο πυροβόλα πιστόλια.

5. Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS.

6. Έξι κοινοί πυροκροτητές.

7. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές.

8. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές.

9. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT).

10. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα.

11. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας.

12. Τρία σώματα χειροβομβίδας.

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μου η εξάλειψη της τρομοκρατίας
Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τις συλλήψεις τριών ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση :

«Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ