Σοκ: Νεαρή στις ΗΠΑ σχεδίαζε επίθεση σε εκκλησία Αφροαμερικανών

Σοκ: Νεαρή στις ΗΠΑ σχεδίαζε επίθεση σε εκκλησία Αφροαμερικανών

Μια είδηση που μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει. Ένα κορίτσι 16 ετών, με χασαπομάχαιρα και άλλα όπλα στην κατοχή της, ένα παιδί δηλητηριασμένο με το μίσος του ρατσισμού, ετοίμαζε επίθεση με στόχο εκκλησία Αφροαμερικανών στη Τζόρτζια των ΗΠΑ!

Η 16χρονη συνελήφθη πριν κάνει πράξη το αρρωστημένο σχέδιό της. Και αυτό έγινε χάρη στα αντανακλαστικά των συμμαθητών της. Έχει ήδη μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από την υπόθεση προκαλούν ανατριχίλα. Η 16χρονη που συνελήφθη ως ύποπτη για σχεδιασμό επίθεσης σε βάρος Αφροαμερικανών σκόπευε να αιματοκυλήσει εκκλησία στη Τζόρτζια.

Η 16χρονη λευκή μαθήτρια περιέγραφε με λεπτομέρειες το σχέδιό της να κάνει δολοφονική επίθεση στην Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών Bethel σε ένα σημειωματάριο.

Το σημειωματάριο αυτό βρήκαν συμμαθητές της, οι οποίοι και ενημέρωσαν την διεύθυνση του σχολείου, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τζόρτζια. Το όνομα της 16χρονης δεν έχει γίνει γνωστό. Κατηγορείται για απόπειρα διάπραξης ανθρωποκτονίας και εστάλη σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στην Τζόρτζια.

Η 16χρονη είχε συλλογή από χασαπομάχαιρα και άλλα αιχμηρά όπλα και είχε επισκεφθεί μια φορά την εκκλησία όταν ήταν άδεια, σύμφωνα με τους New York Times.

Αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος του Γκέινσβιλ δήλωσαν ότι από την έρευνα προκύπτει ότι η 16χρονη είχε στόχο της την εκκλησία με ρατσιστικό κίνητρο. “Πρόκειται για μια ενεργή έρευνα και για ένα τρανό παράδειγμα του ότι οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στο μαθητικό σώμα, την διοίκηση του σχολείου και τις αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να αποτρέψουν ένα πιθανόν φρικτό περιστατικό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέι Πάρις.

Το 2015 είχε γίνει σε εκκλησία του Τσάρλεστον και το περιστατικό εκείνο «δείχνει να έπαιξε κάποιον ρόλο σε αυτό», ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενη έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Ένας οπαδός της λευκής κυριαρχίας, ο Ντίλαν Ρουφ, εισέβαλε στις 17 Ιουνίου του 2015 στην Εκκλησία Αφροαμερικανών Μεθοδιστών στο Τσάρλεστον της Βόρειας Καρολίνας και εκτέλεσε εν ψυχρώ εννέα Αφροαμερικανούς με ένα 45άρι ημιαυτόματο όπλο.

Πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ