Αυστραλία: Eθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται για εμπρησμό

Αυστραλία: Eθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται για εμπρησμό

Ένας νεαρός Αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται από την αστυνομία ότι εσκεμμένα έβαλε επτά φωτιές, προτού βοηθήσει τους συναδέλφους τους να τις κατασβέσουν.

Ένας νεαρός αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται από την αστυνομία ότι εσκεμμένα έβαλε επτά φωτιές, προτού βοηθήσει τους συναδέλφους τους να τις κατασβέσουν.

Οι Αρχές της Αυστραλίας πιστεύουν ότι αυτός ο 19χρονος πυροσβέστης έβαλε εσκεμμένα επτά φωτιές στις νότιες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η πολιτεία αυτή της Αυστραλίας έχει πληγεί περισσότερο από καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο άνδρας αυτός εθεάθη χθες το απόγευμα να κάθεται στο όχημά του κοντά στο σημείο όπου λίγο αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά.

«Η αστυνομία θα δηλώσει στο δικαστήριο ότι το πρόσωπο αυτό έβαλε φωτιά και απομακρύνθηκε από την περιοχή προτού επιστρέψει για να τη σβήσει ως εθελοντής πυροσβέστης» επισήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο υπεύθυνος των πυροσβεστών της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι ο 19χρονος αποπέμφθηκε από το σώμα των εθελοντών πυροσβεστών.

«Τα μέλη μας είναι δικαίως οργισμένα, διότι οι φερόμενες ως πράξεις ενός ανθρώπου ενδέχεται να αμαυρώσουν τη φήμη και το δύσκολο έργο τόσων ανθρώπων» κατήγγειλε ο Φιτζσίμονς, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του νεαρού «απόλυτη προδοσία».

Από τις αρχές Οκτωβρίου έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστραλία εξαιτίας των πυρκαγιών, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, όπως και 15 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Δεκάδες εστίες εξακολουθούν να είναι ενεργές σήμερα, ανάμεσά τους και 129 στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο κίνδυνος για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών είναι «υψηλός» ή «σοβαρός» σε πολλές περιοχές της πολιτείας αυτής.

Περισσότεροι από 1.800 πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται μέχρι σήμερα εναντίον αυτών των πυρκαγιών, εκ των οποίων 66 παραμένουν εκτός ελέγχου.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την κατηγορία ότι έβαλαν σκοπίμως φωτιά, ανάμεσά τους και ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά με στόχο να προστατεύσει την κάνναβη που καλλιεργούσε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ