Βουλή: Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Σκουρλέτης: Ολισθηρός δρόμος – Μπουκώρος: Μην στοχοποιείτε την ΕΛΑΣ – Τσακαλώτος: Λευκή επιταγή στην ΕΛΑΣ.

Mια αναφορά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για την καταγγελία ότι αστυνομικοί ζήτησαν από 22χρονη φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της στην οδό Πατησίων, προκάλεσε σύγκρουση με την ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης επικαλούμενος την συγκεκριμένη καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέσα από ιστοσελίδες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει έναν «ολισθηρό δρόμο» και ότι βάζει στο στόχαστρο την νεολαία, κάτι που συνιστά «αυταρχικό κατήφορο».

«Ποιος έχει το δικαίωμα να στοχοποιεί τη νεολαία; Δεν είναι δυνατόν να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με παρατεταμένα τα όπλα, να βγάζετε τους νέους από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν το “Τζόκερ”», υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα κρούσματα, ενώ πρόσθεσε: «Σε σχέση με την ΕΛΑΣ είναι επικίνδυνο παιχνίδι το να βάζουμε ανθρώπους να παραβιάζουν την νομιμότητα και να βλέπουμε αυτό που γίνεται σήμερα εις βάρος της νεολαίας.

«Πάψτε να στοχοποιείτε την ΕΛΑΣ»

Στις επικρίσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος τόνισε ότι ακόμα και αν έχει συμβεί το εν λόγω περιστατικό όπως καταγγέλλει η 22χρονη φοιτήτρια, θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην δημιουργεί εντυπώσεις:

«Γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος για στοχοποίηση της νεολαίας. Το περιστατικό που ακούστηκε πριν λίγη ώρα δεν ξέρω αν ευσταθεί. Πάψτε να στοχοποιείτε την ελληνική αστυνομία με fake news. Το να σέβεσαι την νομιμότητα και τη νεολαία και τους νόμους του κράτους δεν είναι παραβατικότητα είναι κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Ενώ στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είπε ότι μετά την παρέμβαση Μπουκώρου ότι «όλα εξετάζονται από την ΕΛΑΣ και να μην χτυπάμε την αστυνομία, η νεολαία θα έχει μεγάλη ανακούφιση που ξέρει ότι πλέον είμαστε στη γη του Κάφκα όπου κάπου κάποτε όλα θα εξεταστούν», ενώ δήλωσε ευθέως ότι «υπάρχει λευκή επιταγή της κυβέρνησης στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ