Αντίποινα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Αντίποινα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν «έναν αριθμό στόχων», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, γνωστοποίησε το επιτελείο μέσω Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν «έναν αριθμό στόχων», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, γνωστοποίησε το επιτελείο μέσω Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Μια ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τον θύλακα αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος την Τετάρτη το απόγευμα, είχε ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα.

Στην παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν του Ισραήλ ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας διακόπτοντας μια συγκέντρωση όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τον χώρο, όπως κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία.

Ο Νετανιάχου επέστρεψε αργότερα για να συνεχίσει την ομιλία του και είχε να απευθύνει σε αυτούς που εκτόξευσαν τη ρουκέτα μια προειδοποίηση.

«Όποιος έριξε [ρουκέτες] την προηγούμενη φορά δεν είναι μαζί μας πια», τόνισε ο δεξιός υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. «Κι όποιος έριξε τώρα, καλά θα κάνει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου είχε χρειαστεί να απομακρυνθεί εσπευσμένα από το χώρο όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία και τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα Πέμπτη το Λικούντ, το δεξιό κόμμα στο οποίο ανήκει ο Νετανιάχου, αναμένεται να διεξαγάγει ψηφοφορία για να αναδείξει τον ηγέτη που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές της 2ας Μαρτίου.

Η πιθανότερη έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται η επανεκλογή του Νετανιάχου στην ηγεσία του Λικούντ. Ο μοναδικός αντίπαλός του, ο Γκιντεόν Σάαρ, αυτοπροβάλλεται ως πιο ακέραιος και έντιμος από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Ο Σάαρ προφανώς απευθύνεται σε όσους θέλουν το κόμμα να μπει σε μια νέα εποχή, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει η απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος του Νετανιάχου. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις δύο προηγούμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν φέτος. Με τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη διάλυσή της και την προκήρυξη νέων πρόωρων εκλογών, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον έναν χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ