Κίναρος : Απογειώθηκε Super Puma για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου του νησιού

Κίναρος : Απογειώθηκε Super Puma για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου του νησιού

Εν πτήση προς την Κίναρο βρίσκεται ελικόπτερο Super Pum της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από τη Ρόδο, προκειμένου να εντοπίσει τη μοναδική κάτοικο του νησιού, η οποία δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς της από τη Δευτέρα το βράδυ

Εν πτήση προς την Κίναρο βρίσκεται ελικόπτερο Super Pum της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από τη Ρόδο, προκειμένου να εντοπίσει τη μοναδική κάτοικο του νησιού, η οποία δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς της από τη Δευτέρα το βράδυ.

Εφόσον καταστεί δυνατή η προσγείωση του ελικοπτέρου στο νησί, το πλήρωμα μαζί με διασώστη και ιατρό θα αρχίσουν τις έρευνες.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η κυρία Ειρήνη, δεν έχει δώσει σημείο ζωής εδώ και τρεις ημέρες, με την αγωνία να κυριεύει αμέσως τους συγγενείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία με το νησί δεν είναι δυνατή λόγω του κακοκαιρίας, ενώ και οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεπαν νωρίτερα να σηκωθεί Super Puma, για να βοηθήσει στις έρευνες.

«Δεν έχω επικοινωνήσει με την μητέρα μου τις τελευταίες τρεις ημέρες, το κινητό της είναι κλειστό» είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό η κόρη της αγνοούμενης. Όπως είπε οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές.

Η ίδια, όπως είπε, έχει επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος την ενημέρωσε ότι θα σταλεί ελικόπτερο στην περιοχή, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού. Μια γυναίκα δραστήρια, που είχε συνομιλήσει αλλά και ξεναγήσει τον κύριο Στεφανή.

Ποια είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου

Η κάτοικος- φύλακας του νησιού μένει πια μόνη εκεί με συντροφιά τα ζώα της.

Μια φορά την εβδομάδα περιμένει το καΐκι από την Κάλυμνο για προμήθειες, ενώ κάπου – κάπου την επισκέπτεται και ο γιος της που ζει στην Κάλυμνο με την οικογένειά του και μένει για λίγες μέρες μαζί της.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι 74 χρόνων. Γεννήθηκε στην Αμοργό και στα τρία της χρόνια πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο, όπου έκανε τα πρώτα της παιχνίδια και είχε τις πρώτες παιδικές της αναμνήσεις.

Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα και αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στον αγαπημένο τους τόπο, τη βραχονησίδα Κίναρο.

Το 2013 ο μπάρμπα Μικές, όπως ήταν γνωστός, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρά Ρηνιώ ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε. Η μόνη επικοινωνία της είναι μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου που έχει, αλλά και η ενημέρωσή της μέσω της τηλεόρασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ