Ψηφιακή απάντηση από το Ιράν: Πάνω από 10.000 απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων το λεπτό στις ΗΠΑ

Ψηφιακή απάντηση από το Ιράν: Πάνω από 10.000 απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων το λεπτό στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, τις τελευταίες δύο μέρες, έχουν παρατηρηθεί 10,000 απόπειρες ψηφιακών επιθέσεων.

Εκτός από τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ξημερώματα της Τετάρτης σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, το Ιράν φαίνεται να απαντά και σε ψηφιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στον απόηχο της δολοφονίας του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, τις τελευταίες δύο μέρες, έχουν παρατηρηθεί πάνω από 10.000 απόπειρες ψηφιακών επιθέσεων, ανά λεπτό, επικαλούμενος σχετική ενημέρωση από αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «οντότητες με βάση το Ιράν» ήταν υπεύθυνες γι’ αυτές τις ψηφιακές επιθέσεις. «Οι επιθέσεις αυτές, που προέρχονται από το Ιράν, αλλά και επιθέσεις από άλλα μέρη του κόσμου, θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι προσεκτικοί αυτές τις ώρες, σχετικά με όσα μπορούν να προέλθουν από το Ιράν».

Την ικανότητα του Ιράν στις κυβερνοεπιθέσεις, είχε σχολιάσει τις προηγούμενες ημέρες και ο Μάικ Πομπέο, τονίζοντας: «Οι Ιρανοί έχουν σημαντικές και πολύπλοκες ικανότητες στον κυβερνοχώρο, πρέπει να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό».

Επίθεση κατά αμερικανικών βάσεων

Το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτη, πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την ταφή του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ, μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν, βόρεια) και μία στην επαρχία Ανμπαρ, την Αιν αλ Ασαντ.

Σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 πύραυλοι.

Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστήριξαν ότι η βάση Αιν αλ Ασαντ «καταστράφηκε ολοσχερώς». Η επίθεση εναντίον της βάσης όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ ήταν «απόλυτα επιτυχής», κατά το σώμα αυτό των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, μετέδωσε πως εκτοξεύθηκαν 15 πύραυλοι, εκ των οποίων οι 11 έπληξαν τους στόχους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ