Ιράκ : Εικόνες – ντοκουμέντο από τη βομβαρδισμένη αμερικανική βάση

Ιράκ : Εικόνες – ντοκουμέντο από τη βομβαρδισμένη αμερικανική βάση

Στο ρεπορτάζ του CNN προκύπτει, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που ήθελαν τις αμερικανικές δυνάμεις γνωρίζουν για το χτύπημα, ότι το προσωπικό της βάσης ήταν ενήμερο για την ιρανική επίθεση της περασμένης Τρίτης στην βάση Al-Asad

Τις πρώτες εικόνες από τη βομβαρδισμένη αεροπορική βάση στο Ιράκ, η οποία αποτέλεσε στόχο του Ιράν, φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο CNN.

 Στο ρεπορτάζ προκύπτει, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που ήθελαν τις αμερικανικές δυνάμεις γνωρίζουν για το χτύπημα, ότι το προσωπικό της βάσης ήταν ενήμερο για την ιρανική επίθεση της περασμένης Τρίτης στην βάση Al-Asad.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, τα περισσότερα στρατεύματα της βάσης είτε είχαν αποχωρήσει είτε είχαν μπει στα καταφύγια δύο ώρες πριν αρχίσουν οι πρώτες βολές από το έδαφος του Ιράν. Εξ’ ου και δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, όπως έσπευσε να διαβεβαιώσει άμεσα ο αμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμά του.

Πηγή: CNN

Επίθεση επί δύο ώρες

Οι επιθέσεις διήρκησαν περίπου για δύο ώρες και στόχευσαν συγκεκριμένους χώρους της βάσης, το ένα τέταρτο της οποίας αποτελούν αμερικανικές δυνάμεις.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα στρατεύματα στη βάση αναφέρονται λεπτομερώς στις στιγμές πριν από την επίθεση, αποκαλύπτοντας ότι ήταν σε θέση να αναζητήσουν καταφύγιο λίγο πριν να χτυπήσουν οι πύραυλοι.

Αξιωματικοί πάντως που μίλησαν στο CNN έκαναν λόγο για θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα, καθώς κάποιοι εκ των πυραύλων έπεσαν κοντά στα καταφύγια.

Από τις αναφορές του προσωπικού γίνεται σαφές ότι γνώριζαν ότι επίκειτο επίθεση, ωστόσο δεν γνώριζαν τη φύση του χτυπήματος.

Η αεροπορική βάση Al-Asad είναι από τις παλαιότερες στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, ενώ χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από το 2014-2017.

Πηγή: CNN

Το Ιράν δεν ήθελε να σκοτώσει στρατιώτες των ΗΠΑ

Οπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, σκοπός των πληγμάτων της περασμένης Τετάρτης εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ δεν ήταν να «σκοτώσουν στρατιώτες του εχθρού».

«Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πλήξουμε οποιοδήποτε σημείο επιλέγουμε εμείς» δήλωσε ο υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, για τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Ενήμερο το Ιράκ για τις επιθέσεις

Υπενθυμίζεται πάντως πως το Ιράκ είχε ενημερωθεί από το Ιράν πως θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, ενημερώνοντας αμέσως τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

«Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες» ανακοίνωνε την ημέρα εκείνη το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ, Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

«Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ