Ιράκ: Έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών στη Βαγδάτη και τη Βασόρα

Ιράκ: Έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών στη Βαγδάτη και τη Βασόρα

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο βασικό σημείο διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο βασικό σημείο διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που έχουν κατασκηνώσει εκεί εδώ και μήνες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, όμως τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία νωρίτερα σήμερα, αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατροί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν ανέρχεται σε 27.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφότου οι Αρχές άρχισαν να απομακρύνουν τσιμεντένια οδοφράγματα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ και κατά μήκος τουλάχιστον μιας κεντρικής γέφυρας στον ποταμό Τίγρη, στη Βαγδάτη.

Στην πόλη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, οι δυνάμεις ασφαλείας εφόρμησαν εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν εκεί ξανά.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 16 διαδηλωτές, σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Με τις επιχειρήσεις αυτές φαίνεται πως οι Αρχές επιχειρούν να διαλύσουν κάθε καθιστική διαμαρτυρία αντικυβερνητικών διαδηλωτών και να βάλουν τέλος σε κινητοποιήσεις μηνών, με τους διαδηλωτές να ζητούν την απομάκρυνση της κυβερνώσης ελίτ του Ιράκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ