Ουχάν : Μια πόλη φάντασμα και ο έλληνας εστιάτορας στην «καρδιά» του κοροναϊού

Ουχάν : Μια πόλη φάντασμα και ο έλληνας εστιάτορας στην «καρδιά» του κοροναϊού

Μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων έφτασε να θυμίζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο λόγος για την Ουχάν, μια πόλη φάντασμα. Το «σημείο μηδέν» της επιδημίας του κοροναϊού. Μια πόλη που παραμένει αποκλεισμένη από τις 23 Ιανουαρίου

Μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων έφτασε να θυμίζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο λόγος για την Ουχάν, μια πόλη φάντασμα. Το «σημείο μηδέν» της επιδημίας του κοροναϊού. Μια πόλη που παραμένει αποκλεισμένη από τις 23 Ιανουαρίου.

Όλες οι πτήσεις των αεροπλάνων όπως και τα δρομολόγια των τρένων, αλλά και των λεωφορείων από και προς την κινεζική μεγαλούπολη έχουν απαγορευτεί.

Οι αυτοκινητόδρομοι που τη συνδέουν με τον υπόλοιπο κόσμο έχουν αποκλειστεί και όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν τραβήξει χειρόφρενο.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, από την Κυριακή, ακόμα και η χρήση ιδιωτικών οχημάτων έχει απαγορευτεί, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο μέσα στα σπίτια, για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του φονικού ιού.

Μοναδικό σημάδι ζωής

Το μοναδικό σημάδι ζωής που απομένει στην Ουχάν είναι τα συνθήματα που φωνάζουν κάθε βράδυ στις 8 από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών τους οι εγκλωβισμένοι κάτοικοί της. «Τζιάγιου, Ουχάν» (κυριολεκτικά σημαίνει «ρίξε κι άλλο λάδι» ή όπως θα λέγαμε «Ελα, Ουχάν!)».

Οι απελπισμένοι γείτονες δίνουν ο ένας κουράγιο στον άλλον και μετά τραγουδούν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να νιώσουν ζωντανοί.

Έλληνες «παγιδευμένοι»

Μέσα στην πόλη που έσπειρε τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί και Ελληνες.

Οπως ο Νικόλαος Βαΐτσης, ένας σεφ από τη Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια διατηρεί ελληνικό εστιατόριο στην Ουχάν. Σύμφωνα με την εδημερίδα «Παραπολιτικά» τα επίμονα τηλεφωνήματα στο «Aegean Blue Restaurant» έμειναν αναπάντητα.

Ένα ακόμα σημάδι της ερήμωσης στην πόλη, αφού προφανώς ο έλληνας ιδιοκτήτης του αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά. Δεν είχε και άλλη επιλογή, αφού οι δρόμοι της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πλέον άδειοι.

«Ο θείος από το εξωτερικό»

Πριν η απειλή του κορονοϊού μετατρέψει την Ουχάν σε «no man’s land», ο Νίκος από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο συμπαθής «θείος από το εξωτερικό» για τους πελάτες του μαγαζιού του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», πρόκειται για έναν μάγειρα με εμπειρία 30 ετών, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα, αλλά είναι και εκείνος που αναλαμβάνει να «αποκωδικοποιήσει» τα ελληνικά πιάτα για τους κινέζους πελάτες του.

Σε ένα μοντέρνας αισθητικής εστιατόριο, με σήμα τον Ποσειδώνα και με τοπία της Ελλάδας στους τοίχους του, σερβίρει ντολμαδάκια, χωριάτικη σαλάτα, τυροπιτάκια, παστίτσιο, τζατζίκι και πολλές ακόμα ελληνικές γεύσεις, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τόσο στο TripAdvisor, όσο και στις κινεζικές σελίδες κριτικών τα σχόλια για το «Aegean Blue» είναι μόνο θετικά.

Η επιμονή του Νίκου Βαΐτση στα φρέσκα υλικά εντυπωσιάζει, το φιλικό προσωπικό κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ κάποιοι μιλούν για το πιο καθαρό εστιατόριο σε ολόκληρη την Ουχάν. Και ο Θεσσαλονικιός ιδιοκτήτης του διατηρεί πάντα το χιούμορ και την καλή του διάθεση. «Κάνε με να φαίνομαι πιο λεπτός», λέει αστειευόμενος σε έναν κριτικό την ώρα που ποζάριζε για μία φωτογραφία στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ