Απεργία : Ακινητοποιημένα όλα τα ΜΜΜ

Απεργία : Ακινητοποιημένα όλα τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα, με εργαζόμενους σε δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικό τομέα, να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα, με εργαζόμενους σε δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικό τομέα, να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Για σήμερα 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πολλές ακόμα Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα ( ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ). Μεταξύ άλλων στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε ΣΤΑΣΥ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ, η ΠΕΜΕΝ, και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απεργία στις μεταφορές

24ωρη απεργία, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής. Συγκεκριμένα δεν θα κυκλοφορήσουν μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας, την Τρίτη δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας-ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ και επίσης θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων και από κάθε άλλο όχημα. Την ίδια στιγμή, άτυπη οδηγία ώστε να επιδεικνύεται «μερική ανοχή» για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα δόθηκε στη Δημοτική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τα σωματεία των ναυτεργατών : ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Κανονικά θα κινηθούν τρένα και προαστιακός

Κανονικά θα κινηθούν, σήμερα ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Οι συγκεντρώσεις

Δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα γίνουν την Τρίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τρίωρη στάση εργασίας και στα ΜΜΕ

Με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της χώρας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ