Β. Μακεδονία και Αλβανία θα επιτύχουν τις μεταρρυθίσεις, λέει ο επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ

Β. Μακεδονία και Αλβανία θα επιτύχουν τις μεταρρυθίσεις, λέει ο επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία μπορούν να φέρουν σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία μπορούν να φέρουν σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ επίτροπος, σε μια τελευταία ένδειξη ότι οι δύο βαλκανικές χώρες θα ξεπεράσουν τον πάγο που έβαλε η Γαλλία στις προσδοκίες τους.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από εκείνη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμπόδισε την έναρξη συνομιλιών τον Οκτώβριο με τα Σκόπια και τα Τίρανα, ο οποίος δήλωσε το σαββατοκύριακο που πέρασε πως είναι είναι πρόθυμος να τους επιτρέψει να αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες, αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογήσει θετικά τις δύο χώρες τον ερχόμενο μήνα.

«Είμαι πολύ ενθαρρυμένος από τις επισκέψεις μου και στις δύο χώρες», δήλωσε σε εκδήλωση δεξαμενής σκέψης ο επίτροπος Όλιβερ Βαρέλι που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση. «Δεν εγκαταλείπουν τις μεταρρυθμίσεις … και θα δεις ότι θα τις φέρουν σε πέρας και, αν το κάνουν αυτό, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις».

Αν τους επιτραπεί να αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες, η έγκριση αυτή θα δημιουργήσει το σκηνικό για μια σύνοδο κορυφής, τον Μάιο στο Ζάγκρεμπ, με τους ηγέτες της ΕΕ και τις έξι υποψήφιες χώρες των δυτικών Βαλκανίων –Σερβία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βοσνία και Βόρεια Μακεδονία.

«Αυτό που προσφέρεται είναι η ένταξη», δήλωσε ο Βαρέλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ