Κορωνοϊός: Πόσα κρούσματα θα έχουμε στην Ελλάδα σε λίγες μέρες; Τι αποκαλύπτει προγνωστικό μοντέλο

Κορωνοϊός: Πόσα κρούσματα θα έχουμε στην Ελλάδα σε λίγες μέρες; Τι αποκαλύπτει προγνωστικό μοντέλο

Το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch έχει δημιουργήσει προγνωστικό μοντέλο για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ανά χώρα.

Πρόκειται για μια εξαήμερη πρόγνωση για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 βάσει ενός καινοτόμου επιδημιολογικού μοντέλου που ενσωματώνει την επίδραση των αλλαγών της συμπεριφοράς του πληθυσμού στα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις των χωρών για περιορισμό των μετακινήσεων και της κατ’ οίκον παραμονής.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα μέτρα περιορισμού διαφέρουν αρκετά από χώρα σε χώρα ανάλογα με την τοπική εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Robert Koch, τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα αποτυγχάνουν να αποτυπώσουν την επίδραση τέτοιων μέτρων στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Χωρίς μέτρα οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα παρατηρούσαμε εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

menoume_spiti_intimenews.jpg

Ωστόσο, το γράφημα δείχνει ότι δεν συμβαίνει αυτό, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση το γράφημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των στρατηγικών περιορισμού της επιδημίας προκειμένου να σχεδιαστούν περαιτέρω μέτρα δράσης αλλά και μελλοντικές πολιτικές δημόσιας υγείας.

Οι κουκίδες δείχνουν τον αριθμό των κρουσμάτων στην πάροδο του χρόνου, ενώ η κόκκινη γραμμή απεικονίζει την προσαρμογή του μοντέλου και τις επακόλουθες προβλέψεις των αριθμών καταμέτρησης περιπτώσεων για τις επόμενες 6 ημέρες.

Βάσει του μοντέλου, που έχει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των πραγματικών κρουσμάτων, σε βάθος 6ημέρου προβλέπεται στη χώρα μας ήπια αύξηση κρουσμάτων, φτάνοντας τα…

…836 αύριο Τετάρτη 25/3, τα 884 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 934 την Παρασκευή 27/3 και τα 970 το Σάββατο 28/3.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ