ΗΠΑ: Ξεχασμένες μάσκες σε καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Ξεχασμένες μάσκες σε καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον

«Οι μάσκες είχαν αγοραστεί πριν μια δεκαετία και πλέον εξαιτίας προηγούμενης υγειονομικής κρίσης» εξήγησαν ιθύνοντες του καθεδρικού ναού της Ουάσιγκτον.

Ο καθεδρικός ναός της Ουάσινγκτον συνέβαλε απρόσμενα χθες Τετάρτη στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού βρέθηκαν σε κρύπτη σε υπόγειό του χιλιάδες χειρουργικές μάσκες.

Πάνω από 5.000 μάσκες

Οι εκκλησιαστικές αρχές εξήγησαν ότι ανακάλυψαν πάνω από 5.000 μάσκες που είχαν αγοραστεί πριν χρόνια για να εφοδιαστούν ιερείς, οι οποίες ξεχάστηκαν στο υπόγειο του αχανούς ναού νεογοτθικού ρυθμού.

«Οι μάσκες είχαν αγοραστεί πριν μια δεκαετία και πλέον εξαιτίας προηγούμενης υγειονομικής κρίσης», εξήγησαν ιθύνοντες του καθεδρικού ναού της πρωτεύουσας των ΗΠΑ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

«Θα επέτρεπαν στους ιερωμένους να ασκούν τα ποιμενικά τους καθήκοντα χωρίς να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο», προστίθεται στο κείμενο.

Κατάλληλες οι 3.000

Επειτα από ελέγχους, σχεδόν 3.000 μάσκες που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν προσφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζτάουν και 2.000 στο Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον.

Οι ιθύνοντες του ναού διευκρίνισαν πως κράτησαν μικρό αριθμό μασκών για τους ιερείς – για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ