Αποχαιρετισμός ήρωα στον Αμερικανό πλοίαρχο του αεροπλανοφόρου Θίοντορ που τα έβαλε με τον Τραμπ (vid)

Αποχαιρετισμός ήρωα στον Αμερικανό πλοίαρχο του αεροπλανοφόρου Θίοντορ που τα έβαλε με τον Τραμπ (vid)

Σαν ήρωα αποχαιρέτισαν οι ναύτες του αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ τον πλοίαρχο τους που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, αφού ζήτησε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα του Covid-19 πάνω στο πλοίο του, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Σαν ήρωα αποχαιρέτισαν οι ναύτες του αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ τον πλοίαρχο τους που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του αφού ζήτησε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα του Covid-19 πάνω στο πλοίο του, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Στο βίντεο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, ο Μπρετ Κροζίερ κατεβαίνει τη ράμπα αποβίβασης του Θίοντορ Ρούζβελτ ενώ το πλήρωμα φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Αφού πατάει στο έδαφος του Γκουάμ, ο πλοίαρχος στρέφεται και χαιρετά τους ναύτες.

Η απομάκρυνση του Κροζίερ ανακοινώθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτικού των ΗΠΑ, Τόμας Μόντλι, ο οποίος είπε ότι ο πλοίαρχος του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, που έχει πλήρωμα 5.000 ανδρών, επέδειξε «κακή κρίση» στον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στους ανωτέρους του.

Σε μια τετρασέλιδη επιστολή που εφερε σε δύσκολη θέση το Πεντάγωνο, ο Κροζίερ, ο οποίος είχε αναλάβει τη διοίκηση τον Νοέμβριο, περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο αφότου άρχισαν να ασθενούν οι ναύτες.

Ζητούσε να αναληφθεί «αποφασιστική δράση», να απομακρυνθούν πάνω από 4.000 ναύτες από το αεροπλανοφόρο και να τεθούν σε καραντίνα, προειδοποιώντας ότι αν το Πολεμικό Ναυτικό δεν δρούσε αμέσως, θα είχε αποτύχει να περιφρουρήσει «το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του, τους ναύτες μας».

Ο Μόντλι είπε στο πρακτορείο Reuters σήμερα ότι ο Κροζίερ δεν θα αποταχθεί αλλά θα του ανατεθεί κάποια άλλη αποστολή όσο ερευνάται το θέμα από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή: avgi.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ