Στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εισήχθη, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εισήχθη, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Τζόνσον ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο» αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού, ενημερώνοντας παράλληλα πως προσωρινά καθήκοντα του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομικίν Ράαμπ, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο».

Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».

Το tweet από το νοσοκομείο
Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως υποβάλλεται σε τεστ ρουτίνας για τα συμπτώματα του κοροναϊού, αλλά η διάθεσή του είναι καλή και βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του, μια ημέρα μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κοροναϊού» έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

«Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε τους πάντες ασφαλείς» σημείωσε.

Σε τι εξετάσεις υποβάλλεται ο Τζόνσον

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας προηγουμένως εκτενών στις πιθανές εξετάσεις στις οποίες αναμενόταν να υποβληθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό σε τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων του, της καρδιάς και άλλων οργάνων απέναντι στον ιό.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου κυτταρικής βιολογίας στο Ινστιτούτο Francis Crick του Λονδίνου, ο Ρούπερτ Μπέιλ, δήλωσε ότι πιθανώς οι γιατροί θα εξετάσουν στοιχεία όπως ο κορεσμός οξυγόνου, αλλά και η ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό, μέσα από εξετάσεις αίματος, καθώς επίσης η λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος και των νεφρών.

Ενδεχομένως, είπε, να υποβληθεί και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις των πνευμόνων για μία πιο ακριβή εικόνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του University College London (UCL) Ντέρεκ Χιλ, πολλοί ασθενείς του κοροναϊού που έχουν δυσκολία αναπνοής υποβάλλονται σε απεικόνιση των πνευμόνων με υπερήχους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο σοβαρά έχουν προσβληθεί οι πνεύμονες, επισημαίνοντας ότι κάποιοι από αυτούς παίρνουν εξιτήριο και κάποιοι επιδεινώνονται και χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ