Κορωνοϊός: Μέχρι πότε θα δοθούν τα 800 ευρώ

Κορωνοϊός: Μέχρι πότε θα δοθούν τα 800 ευρώ

Σημειώνεται ότι σε τρεις φάσεις, τμηματικά θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου.

Στην παράταση του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας για περίπου 1,7 εκατ. εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τον Μάιο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ για 45 ημέρες.

Το σενάριο επέκτασης των μέτρων στήριξης και τον επόμενο μήνα έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε τρεις φάσεις, τμηματικά θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου.

Τα στάδια πληρωμής

Σύμφωνα με όσα έχει αποσαφηνίσει η κυβέρνηση η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα δοθεί σε τρία στάδια ως εξής:

-Πρώτο στάδιο: Μεταξύ της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Πέμπτης θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ όσοι εργαζόμενοι (με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους), αλλά και οι εργοδότες τους (κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων), υποβάλουν τη σχετική δήλωση έως τις 10 Απριλίου (οι εργαζόμενοι στο supportemployees.gov.gr και οι εργοδότες τους στο σύστημα Εργάνη). Αυτό θα είναι το πρώτο τριήμερο των πληρωμών των 800 ευρώ στους δικαιούχους.

Νωρίτερα, μεταξύ 11-13 Απριλίου, θα είναι δυνατές οι διορθώσεις στις δηλώσεις αυτές.

Τονίζεται ότι η προθεσμία της 10ης Απριλίου αφορά αποκλειστικά τις επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά και τους εργαζομένους τους. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά, ήτοι ανήκουν στη λίστα των ΚΑΔ, η προθεσμία υποβολής στο σύστημα Εργάνη των σχετικών δηλώσεων λήγει την 20ή Απριλίου.

– Δεύτερο στάδιο: Στο τριήμερο μεταξύ 24-26 Απριλίου θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ όσοι εργαζόμενοι πληττόμενων (και όχι κλειστών) βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων υποβάλουν σχετική δήλωση (supportemployees.gov.gr) από την 11η έως την 20ή Απριλίου (με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους). Αυτό θα είναι το δεύτερο τριήμερο πληρωμών. Νωρίτερα, μεταξύ 21-24 Απριλίου, θα είναι δυνατές οι διορθώσεις στις σχετικές δηλώσεις.

– Τρίτο στάδιο: Μεταξύ 5ης και 7ης Μαΐου θα λάβουν τη σχετική αποζημίωση όσοι εργαζόμενοι πληττόμενων βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων υποβάλουν δήλωση στην ειδική πλατφόρμα (supportemployees.gov.gr) μεταξύ 21-30 Απριλίου (με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ