Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται

Θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, καθώς εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St. Thomas όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας, έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε «εξαιρετικά καλή διάθεση».

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σήμερα από την εντατική φροντίδα πίσω στον θάλαμο, όπου θα παρακολουθεί στενά κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της ανάρρωσης του. Βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή διάθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τραμπ: Εξαιρετικά νέα

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε εξαιρετικά νέα το γεγονός πως ο Μπόρις Τζόνσον εξήλθε από την εντατική.

Το χρονικό της περιπέτειάς του

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αρχικά, ο βρετανός πρωθυπουργός παρέμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του, ωστόσο την Κυριακή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, καθώς εξακολουθούσε να εμφανίζει πυρετό και άλλα συμπτώματα.

Το βράδυ της Δευτέρας η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην εντατική. Ο εκπρόσωπός του σημείωσε από την πρώτη στιγμή ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πνευμονία και ότι «έλαβε την καθορισμένη θεραπεία με οξυγόνο» χωρίς να χρειαστεί άλλο μέσο αναπνευστικής βοήθειας.

Κενό εξουσίας;

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε τις τελευταίες ώρες ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την υγεία του, στη Μεγάλη Βρετανία ωστόσο «είχε ανάψει» η συζήτηση για το κενό εξουσίας που δημιουργεί η αναγκαστική αποχή του Τζόνσον από τα καθήκοντά του.

Το ζήτημα της προσωρινής αντικατάστασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τέθηκε από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με κοροναϊό και έγινε ακόμα πιο πιεστικό στις 3 Μαρτίου, όταν ο Τζόνσον ανέβασε πυρετό που τον οδήγησε δυο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και στην εντατική.

Βρετανοί πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι θα περάσουν εβδομάδες, ακόμα και μήνας, μέχρι να επιστρέψει ο Τζόνσον στο πρωθυπουργικό γραφείο, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της συζήτησης για κενό εξουσίας, ενώ εμπειρογνώμονες στον τομέα της Υγείας ισχυρίζονται ότι οι σοβαρά άρρωστοι ασθενείς χρειάζονται γενικά μια εβδομάδα ανάπαυσης για κάθε ημέρα που μένουν σε ΜΕΘ.

Από την πλευρά του, ο προσωρινός αναπληρωτής του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Ράαμπ, λέει ότι ο Τζόνσον θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ