Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ενημέρωση για άγνωστο τραυματισμό του Στάρτζεον και απουσία του από τα πλέι άουτ σε 3, 2, 1...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κορωνοϊός: Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης στη Λάρισα – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Δυσάρεστα είναι τα νέα μετά την ιχνηλάτηση των επαφών 32χρονου Ρομά από τη Λάρισα ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό - Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Κορωνοϊός: Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης στη Λάρισα – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία | to10.gr

Συναγερμός έχει σημάνει, το βράδυ της Πέμπτης, στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 13 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στην πόλη της Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον συγκεκριμένο οικισμό, την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και αμέσως οι Αρχές ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του. Πρόκειται για 32χρονο άντρα, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προκύπτει δυστυχώς ότι τουλάχιστον 13 ακόμη άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό, θέτοντας σε συναγερμό την Πολιτική Προστασία, η οποία πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη, το βράδυ της Πέμπτης, για την εκτίμηση της κατάστασης.

Στον συγκεκριμένο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Θετικά τα 13 δείγματα

Από τα 29 δείγματα, μέχρι αυτή την ώρα βγήκαν αποτελέσματα για 17 από αυτά, εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά.

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων.