Κορωνοϊός: Πώς επηρέασε τα έθιμα του Πάσχα

Κορωνοϊός: Πώς επηρέασε τα έθιμα του Πάσχα

Δεν είναι μόνο το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι, που φέτος μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Σε πολλές περιοχές της χώρας δεν θα αναβιώσουν έθιμα πολλών δεκαετιών

Δεν είναι μόνο το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι, που φέτος μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Σε πολλές περιοχές της χώρας δεν θα αναβιώσουν έθιμα πολλών δεκαετιών όπως οι Μπότηδες της Κέρκυρας και ο Ρουκετοπόλεμος της Χίου.

Έθιμα που η ιστορία τους κρατάει πολλές δεκαετίες ακόμη και αιώνες, ματαιώνονται.

Από τα πιο εντυπωσιακά είναι ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, οι δύο… «αντίπαλες» ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, εκτοξεύουν χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο το καμπαναριό της αντίπαλης εκκλησίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Ωστόσο φέτος οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίησή του.

Στην Καλαμάτα ματαιώνεται ο σαϊτοπόλεμος όπου κατά την διάρκειά του αρκετοί συμμετέχοντες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, οπλισμένοι με σαΐτες που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους μπαρούτι, αρχίζουν την εκτόξευση.

Ωστόσο παρά την απαγόρευση κάποιοι επιχείρησαν να κατασκευάσουν σαΐτες ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και συνέλαβε ένας 48χρονο και δύο 27χρονοι, ενώ κατέσχεσε 69 σαΐτες και δοχεία με πυρίτιδα και πετρέλαιο.

Πάσχα χωρίς του Μπότηδες στην Κέρκυρα. Αμέσως μετά την πρώτη Ανάσταση οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια τους. Όμως λόγω της κατάστασης το ραντεβού θα δοθεί για του χρόνου.

Στο έδαφος λόγω κοροναϊού  θα παραμείνουν και τα πολύχρωμα αερόστατα που προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στο Λεωνίδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ