Πυκνώνουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από τη Δευτέρα – Απαραίτητη η χρήση μάσκας

Πυκνώνουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από τη Δευτέρα – Απαραίτητη η χρήση μάσκας

Πυκνώνουν περαιτέρω από τη Δευτέρα τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη β' φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό.

Πυκνώνουν περαιτέρω από τη Δευτέρα τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά τις μετακινήσεις.

Δείτε επίσης: Γιατί η ανατολική Ευρώπη «χτυπήθηκε» λιγότερο από τον κοροναϊό – Τι γίνεται στην Ιαπωνία
Παράλληλα με τη β’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, το υπουργείο Μεταφορών βγάζει στους δρόμους της Αθήνας περισσότερα από 1.000 οχήματα και στο Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής.

Τη δράση τους συνεχίζουν οι 300 βοηθοί επιβατών, και θα είναι όλο τον μήνα Μάιο, στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαχείριση του επιβατικού κοινού, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Επίσης, σε όλες τις αποβάθρες του Μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση, στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στο βαθμό που είναι δυνατό.

Γίνεται καθημερινά έλεγχος, ώστε στην περίπτωση που οι ειδικές σημάνσεις αποκολληθούν, να αντικατασταθούν, ενώ τοποθετούνται ακόμη περισσότερες.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους και σε στάσεις λεωφορείων.

Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης. Στους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία προσωπικά μέσα προστασίας.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν γίνεται από την πόρτα του οδηγού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών σε όλα τα οχήματα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε και στατιστικά στοιχεία για την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και για την εβδομάδα 4 – 8 Μαΐου, σε σχέση με την προηγούμενη σημειώθηκε αύξηση 85,4%, ενώ φαίνεται πως οι επικυρώσεις των εισιτηρίων τις τελευταίες ημέρες σταθεροποιήθηκαν.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε λεωφορεία και τρόλεϊ κινήθηκαν 107.250 επιβάτες και 348.679 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό και φτάσαμε την Παρασκευή 8 Μαΐου όπου ακυρώθηκαν 123.383 εισιτήρια σε λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς οι ακυρώσεις των εισιτηρίων άγγιξαν τις 385.613.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ