Τζορτζ Φλόιντ : Θανατική ποινή για τους αστυνομικούς ζητά ο αδερφός του νεκρού Αφροαμερικανού

Τζορτζ Φλόιντ : Θανατική ποινή για τους αστυνομικούς ζητά ο αδερφός του νεκρού Αφροαμερικανού

Η οικογένεια του θύματος αναμένεται να συναντηθεί με τον δημόσιο κατήγορο ήδη από σήμερα

Ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ, του μαύρου Αμερικανού που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα από αστυνομικούς στη Μινεάπολις, ζητά να επιβληθεί θανατική ποινή στους δράστες. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που απεικονίζει έναν αστυνομικό να γονατίζει πάνω στο λαιμό του Φλόιντ, ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος, παρά τις διαμαρτυρίες του ότι αδυνατεί να αναπνεύσει και κινδυνεύει να πεθάνει.

Ο Φιλονίζ Φλόιντ ξέσπασε σε λυγμούς το πρωί της Πέμπτης, καθώς περιέγραφε τον πόνο που βιώνει η οικογένειά του και την επιτακτική ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης. Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος ήταν 46 ετών, τη Δευτέρα έχουν απολυθεί, ενώ διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

«Αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να συλληφθούν αμέσως τώρα, οι άνθρωποι θέλουν δικαιοσύνη αμέσως τώρα, θέλουν την καταδίκη τους με θανατική ποινή», δήλωσε ο αδερφός του νεκρού στο CNN.

Ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ πρόκειται να συναντηθεί με τον δημόσιο κατήγορο που έχει αναλάβει την υπόθεση ήδη από σήμερα, ενώ είναι ήδη σε επαφή με το γεαφείο του, αλλά και με τον δήμαρχο της Μινεάπολις.

«Γιατί δεν είναι στη φυλακή ο άνθρωπος που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ;», ρώτησε ο δήμαρχος, Τζέικομπ Φρέι την Τετάρτη.
Η πόλη έχει δημοσιεύσει τα ονόματα των αστυνομικών. Ο αστυνομικός που γονάτισε στο λαιμό του θύματος είναι ο Ντέρεκ Σοβίν. Οι υπόλοιποι είναι οι Τόμας Λέιν, Του Τάο και Τζέι Αλεξάντερ Κουένγκ.

Τεράστιες διαδηλώσεις ξέσπασαν στη Μινεάπολις για δεύτερη νύχτα την Τετάρτη, και ένας άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρες που προέρχονταν από το πλήθος. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Ο Φιλονίζ Φλόιντ δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει παρακολουθήσει το βίντεο, που τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα, και το οποίο δείχνει τον αδερφό του να κρατείται στο έδαφος διά της βίας, ενώ είναι δεμένος με χειροπέδες από την αστυνομία, η οποία επιχείρησε να τον συλλάβει με την κατηγορία ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε», δήλωσε ο Φλόιντ την Πέμπτη.

Στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα, καθώς έλεγε: «Η οικογένειά μου δεν θα τον ξαναδεί ποτέ, τα παιδιά του δεν θα τον ξαναδούν ποτέ».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο, όμως ήμουν υποχρεωμένος να παρακολουθήσω το βίντεο και να δω τους τέσσερις αστυνομικούς να εκτελούν τον αδερφό μου. Και οι διασώστες, οι οποίοι τον έσυραν στο έδαφος χωρίς να επιχειρήσουν ΚΑΡ.ΠΑ., δεν έδειξαν καμιά συμπόνια, καμιά ανθρωπιά».

Ο Φιλονίζ Φλόιντ τόνισε ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για τον μικρό αριθμό υποκινητών σε βία που παρεισφρέουν στις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους και «επιχειρούν να προκαλέσουν εξέγερση».

«Θέλω τα πράγματα να παραμείνουν ειρηνικά», τόνισε.

Ο δικηγόρος ανθρώπινων δικαιωμάτων Μπεν Κραμπ, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια πρόσθεσε την Πέμπτη ότι ελπίζει πως δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να απαγγελθούν κατηγορίες στους αστυνομικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ