Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τρίο στούτζες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οριστική διακοπή των σχέσεων με τον ΠΟΥ ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οριστική διακοπή των σχέσεων με τον ΠΟΥ ανακοίνωσε ο Τραμπ | to10.gr

Την οριστική διακοπή των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ τερματίζουν τις σχέσεις τους με τον ΠΟΥ μετά από μια περίοδο έντονης διαμάχης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Σήμερα θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον ΠΟΥ» είπε χαρακτηριστικά.

BBC News (World)

@BBCWorld

“We are today terminating our relationship with the World Health Organization”

US President Donald Trump says it will be “redirecting those funds to other worldwide and deserving urgent global public health needs”
https://bbc.in/2zB0IzM 

Ενσωματωμένο βίντεο

1.510 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Νέες κατηγορίες

Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι βρίσκεται υπό τον «απόλυτο έλεγχο» της Κίνας, ενώ υπογράμμισε πως πιέστηκε από την Κίνα για να παραπλανήσει τον κόσμο σχετικά με τον κοροναϊό, επισημαίνοντας πως οι νεκροί σε όλο τον κόσμο από την COVID-19 είναι εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 100.000.

«Έχουμε αναφέρει λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει και συνεργαστήκαμε απευθείας μαζί τους, αλλά αρνήθηκαν να δράσουν. Επειδή δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις ζητούμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σήμερα θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις από την Κίνα σχετικά με τον ιό. Πρέπει να έχουμε διαφάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στρέφεται προς άλλους οργανισμούς

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως η αμερικανική χρηματοδότηση θα διατεθεί σε άλλους φορείς της δημόσιας υγείας. «Θα ανακατευθύνουμε αυτά τα κεφάλαια σε άλλες επείγουσες παγκόσμιες ανάγκες δημόσιας υγείας που αξίζουν».