Επίθεση με βιτριόλι: Καρέ καρέ η ενέδρα της 35χρονης – Τα ντοκουμέντα και η αποκαλυπτική δικογραφία

Επίθεση με βιτριόλι: Καρέ καρέ η ενέδρα της 35χρονης – Τα ντοκουμέντα και η αποκαλυπτική δικογραφία

Οργανωμένο, προμελετημένο και σκληρό προκύπτει ότι ήταν το χτύπημα με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας στην Καλλιθέα από την 35χρονη φερόμενη δράστιδα που κρατείται και θα απολογηθεί την προσεχή Τρίτη. Η ίδια πάντως δεν αρνείται την παρουσία της στον τόπο της επίθεσης, ωστόσο δηλώνει ότι πήγε σε σεμινάριο

Οργανωμένο, προμελετημένο και σκληρό προκύπτει ότι ήταν το χτύπημα με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας στην Καλλιθέα από την 35χρονη φερόμενη δράστιδα που κρατείται και θα απολογηθεί την προσεχή Τρίτη. Η ίδια πάντως δεν αρνείται την παρουσία της στον τόπο της επίθεσης, ωστόσο δηλώνει ότι πήγε σε σεμινάριο.

Τις τελευταίες ώρες, ένα – ένα βγαίνουν στη δημοσιότητα τα βίντεο που δείχνουν καρέ καρέ τις κινήσεις της 35χρονης την ημέρα που αποφάσισε να επιτεθεί στην 34χρονη Ιώαννα. Η δράστις φαίνεται από τις κινήσεις της πως ήξερε ακριβώς πώς και πού να κινηθεί.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι έκλεινε ραντεβού με ραδιοταξί από καρτοτηλέφωνα ώστε να την οδηγήσουν αλλά και να την πάρουν από το σημείο της επίθεσης.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις 34 σελίδες του διαβιβαστικού, σημαντική για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής η λεπτομερής κατάθεση γυναίκας οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστιδα στο σημείο της επίθεσης δύο φορές. Στην κατάθεση της δίδει λεπτομέρειες για την εμφάνισή της, την ψυχική της κατάσταση, τη διαδρομή που ακολούθησαν και τις κινήσεις της πριν από την επίθεση.

Καρέ-καρέ η πρόβα και η επίθεση της δράστιδος

Η 35χρονη βρίσκεται στην Καλλιθέα και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, περιμένει την 34χρονη Ιωάννα. Είναι απέναντι από τα γραφεία της εταιρείας.

Η γυναίκα με την καμπαρντίνα τρέχει να την προλάβει. Ένα λεωφορείο και ένας εργάτης της κλείνουν το δρόμο και αυτή η καθυστέρηση ήταν καθοριστική. Η επίθεση ματαιώνεται και η Ιωάννα έχει γλιτώσει. Προσωρινά όπως αποδείχθηκε.

Ένα 24ωρο αργότερα η μυστηριώδης γυναίκα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, με τα ίδια ρούχα. Κάνει τις ίδιες μελετημένες κινήσεις. Ενημερώνει τον οδηγό ταξί πως αυτή είναι η πελάτισσα που πρόκειται να παραλάβει. Σε όλη τη διάρκεια αποφεύγει να κινηθεί στο πεζοδρόμιο για να μην την καταγράψουν οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων.

Η άτυχη Ιωάννα φτάνει και πάλι, παρκάρει το κόκκινο αυτοκίνητό της αλλά αυτή τη φορά η φερόμενη από την αστυνομία ως η δράστης της φρικτής επίθεσης, έχει προλάβει να τρυπώσει στις υπόγειες σκάλες δίπλα από το ασανσέρ και να περιμένει το θύμα της.

Αμέσως μετά την επίθεση η γυναίκα με την καμπαρντίνα αρχίζει να τρέχει με προορισμό το ταξί που παραμένει στο ίδιο σημείο. Με μάσκα στο πρόσωπο και το θερμός με το βιτριόλι στα χέρια.

Είναι η στιγμή που η άτυχη Ιωάννα τρέχει προς το απέναντι φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες σφαδάζοντας από τους πόνους.

Η μυστηριώδης γυναίκα ανοίγει την πόρτα και μπαίνει. Το ταξί ξεκινάει και απομακρύνεται πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Σε ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς η 35χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στην Συγγρού και να κατευθύνεται σε καρτοθάλαμο όπου έκανε δυο τηλεφωνήματα, στην εταιρεία ραδιοταξί και σε έναν αλλοδαπό, τον οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο.

Όπως φαίνεται η άτυχη Ιωάννα ήταν αδύνατον να αποφύγει τη σε βάρος της επίθεση. Βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο και ήταν θέμα χρόνου και συγκυριών να ζήσει τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής της.

 

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις

Σημαντικά στοιχεία -κομμάτια του παζλ της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι που είχε γίνει στην Καλλιθέα, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την 35χρονη κατηγορούμενη, η οποία θα απολογηθεί την Τρίτη το πρωί στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η δράστις της επίθεσης, σύμφωνα με μαρτυρία της γυναίκας οδηγού ταξί που τη μετέφερε στον τόπο της επίθεσης, την παραμονή και την ίδια μέρα εμφανίστηκε ως ελληνοαμερικανίδα η οποία είχε αλλεπάλληλα ραντεβού για προγραμματισμένες συνεντεύξεις.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η κατάθεση του θύματος που περιγράφει την ώρα της επίθεσης, καθώς και η μαρτυρία του συντρόφου της κατηγορούμενης. Ιδιαίτερο κεφάλαιο, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, αφορά το κίνητρο της επίθεσης.

Κατάθεση γυναίκας οδηγού ταξί που μετέφερε την κατηγορούμενη

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Καθ’ οδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω.

Περίπου 9.30 π.μ. εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.

ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε «περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ» και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα απο 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες.

Η κατάθεση του θύματος για την ώρα της επίθεσης

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό.

Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Το κίνητρο της επίθεσης

Οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία . Συγκεκριμένα, η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messanger με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη.

Σχετικά στοιχεία της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής messanger με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τα ευρήματα κατά την κατ’ οίκον έρευνα

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστις, οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης.

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού, ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδος.

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστις. Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος, το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Το αίτημα της 35χρονης την ημέρα της επίθεσης

Από τις 10.52 το πρωί της προηγούμενης μέρας της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας είχε ενημερώσει την εταιρεία όπου εργάζεται η 35χρονη κατηγορούμενη ότι θα έλειπε την 20η Μαΐου, δηλαδή την ημέρα της επίθεσης.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, όπου περιέχεται το σχετικό e-mail.

Σε αυτό η κατηγορούμενη ανέφερε επί λέξει ότι: «Ήθελα να αιτηθώ άδεια αύριο 20/05/2020 για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένω στη διάθεσή σας».

Η 35χρονη δεν αρνείται την παρουσία της στον τόπο της επίθεσης αλλά…

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στο «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», μίλησε στο LIVE NEWS για όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης με βιτριόλι. Το σχέδιο, τα λάθη και η κατάθεση της 35χρονης.

Το βίντεο που έχει έρθει σστο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, αφορά την Τρίτη, 19η Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που η 35χρονη φέρομενη ως η δράστις της επίθεσης, απέτυχε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Είναι ντυμένη κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή έχει αποφασίσει να πάει πεζή στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα. Δεν προκύπτει από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων ότι έχει πάρει άλλο ταξί για να πάει πιο κοντά.

Έχει μπει σε λεωφορείο, γεμάτο κόσμο, κρατώντας το βιτριόλι, δεν φορά την καπαρντίνα, είναι βαριά ρούχα για να περπατήσει ως την Καλλιθέα. Τη φορά όταν φτάνει.

Μετά την πρώτη απόπειρα που κάνει στις 19/5, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι την αφήνει το ταξί στο ύψος του Μετς, κι επέστρεψε στη δουλειά της, όχι στο δικηγορικό γραφείο στην οδό Σίνα, αλλά στην οδό Ακαδημίας, πολύ κοντά από το σημείο που πραγματοποίησε την κλήση, το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα που κάνει την επίθεση, γυρίζει, κατεβαίνει στο Μετς, και κατευθύνεται προς την Άνω Δάφνη που μένει συγγενικό της πρόσωπο. Σε κανένα από τα πρόσωπα στο συγγενικό της περιβάλλον, δεν έχει πει τι έχει κάνει.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην απολογία της, γιατί θεωρούν τα στοιχεία σε βάρος της συντριπτικά. Αναφέρουν ότι επικαλείται πως πηγε να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο ως Ελληνοαμερικανίδα, χωρίς όμως να απαντά σε περαιτέρω ερωτήσεις των Αρχών. Ποιο σεμινάριο, ποιον επισκέφθηκε, γιατί έφυγε τρέχοντας.

Η 35χρονη δεν αμφισβητεί την παρουσία της στον τόπο της επίθεσης, αλλά αναφέρει ότι πήγε σε σεμινάριο.

«Αποστασιοποιημένη» η 35χρονη

Την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης στην Καλλιθέα επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή της.

Η 35χρονη φερόμενη δράστις, η οποία συνελήφθη την Πέμπτη στην Κυψέλη, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και απορρίπτει τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος μίλησε στο MEGA, η κατηγορούμενη είναι «αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα, καθώς διατηρεί απόσταση από την υπόθεση». «Αφού υπάρχει άρνηση εμπλοκής, είναι δύσκολο το έργο μου. Την προετοιμασία της υπεράσπισή της. Της είπα βοήθησέ με, να σε βοηθήσω» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Στην Ελλάδα συνήθως υπάρχει τεκμήριο ενοχής, κι όχι τεκμήριο αθωότητας. Για να τη βοηθήσω, χρειάζεται να απαντήσει και στις δικές μου απαντήσεις. Αυτή την στιγμή, είναι πλήρως αποστασιοποιημένη, όχι απλώς ταραγμένη, διαταραγμένη».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της 35χρονης, ο κ. Κεχαγιόχλου δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση, ενώ εκτίμησε ότι κατηγορούμενη «δεν δείχνει ένα άτομο με ισορροπημένη προσωπικότητα».

«Οι ψυχωτικοί ή με κάποια ιδιαίτερη πάθηση μπορούν ταυτόχρονα να είναι ευφυείς. Να είμαστε επιφυλακτικοί σε αυτά τα θέματα, να τα αφήσουμε να τα εκτιμήσουν οι ειδικοί» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ