Ναυάγιο Σάμινα : Ρυπαίνει με πίσσα και μαζούτ 20 χρόνια μετά – Κατεπείγουσα συνάντηση τη Δευτέρα

Ναυάγιο Σάμινα : Ρυπαίνει με πίσσα και μαζούτ 20 χρόνια μετά – Κατεπείγουσα συνάντηση τη Δευτέρα

Όπως είχαν αποκαλύψει «Τα Νέα», σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, το κουφάρι του πλοίου εξακολουθεί να ρυπαίνει

Το ζήτημα της πρόσφατης διαρροής καυσίμου από το κουφάρι του ναυαγισμένου προ 20ετίας πλοίου Σαμίνα στις Πόρτες της Πάρου, δρομολόγησε την άμεση συνάντηση του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα parianostypos.gr, θα συναντηθούν στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, και στόχος της συνάντησης είναι η εξεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το ναυάγιο.

Όπως είχαν αποκαλύψει «Τα Νέα», σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, το κουφάρι του πλοίου εξακολουθεί να ρυπαίνει: Τις τελευταίες ημέρες πετρελαιοκηλίδες έκαναν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της θάλασσας και πίσσα ξεβράστηκε σε παραλίες του νησιού προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Πάρου, η μόλυνση έχει πάψει να είναι ένας ενδεχόμενος κίνδυνος. Είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Στην επιφάνεια της θάλασσας εμφανίστηκαν πετρελαιοκηλίδες, ενώ στα βράχια κοντινών παραλιών ξεβράστηκε πίσσα!

Οι στόχοι της συνάντησης
Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η αναγκαία άμεση ενέργεια της απάντλησης του καυσίμου του ναυαγισμένου πλοίου αλλά και η ανέλκυσή του σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Έχει ήδη καταρτιστεί από το Δήμο Πάρου ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξεύρεση των πόρων αλλά και την όλη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου, το οποίο και θα παρουσιαστεί στον Υπουργό κατά τη συνάντηση, αποτελώντας αντικείμενο της συζήτησης που θα διεξαχθεί με τον Δήμαρχο Πάρου.

Σημειώνεται επίσης, ότι μετά από πρόσφατη ποιοτική ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή του κόλπου της Παροικίας, πιστοποιήθηκε η καθαρότητα και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση σε όλες τις περιοχές που βρέχονται από τον κόλπο. Ήδη στην περιοχή του ναυαγίου, βρίσκονται 3 αντιρρυπαντικά σκάφη, ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού και ένα φουσκωτό και έχει επίσης τοποθετηθεί φράχτης αντιρρύπανσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ