Τζιοβάνι Σιμεόνε – Το πιο καυτό όνομα στο Καμπιονάτο

Τζιοβάνι Σιμεόνε – Το πιο καυτό όνομα στο Καμπιονάτο

Tα προφητικά λόγια της γιαγιάς-αστρολόγου, το πέρασμα από πολλές ομάδες και η αμφισβήτηση, η σκληρή δουλειά, και ο ξεχωριστός δρόμος που χάραξε. Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε δεν είναι απλά... ο γιος του Τσόλο.

Μεγάλωσε με τη γιαγιά του Νόρα η οποία ήταν επαγγελματίας αστρολόγος «Όταν ήμουν 17, μια μέρα μου είπε: «Σε λίγες μέρες θα σε καλέσει η Εθνική κάτω των 20». Της είπα: «Γιαγιά, είμαι πολύ μικρός». Εκείνη απλώς απάντησε «θα δεις». Λίγες μέρες αργότερα έφτασε η κλήση. Από εκείνη τη στιγμή, της ζήτησα να μη μου πει περισσότερα για το μέλλον μου», ποιος ξέρει αν είχε προβλέψει και τη μαγική χρονιά του «Τσολίτο» με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα. 

Εννέα τέρματα σε δέκα εμφανίσεις, δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος βλέποντας μονάχα την πλάτη του Τσίρο Ιμμόμπιλε, 4αρα απέναντι σε Λάτσιο, γκολ σε Γιουβέντους και Νάπολι, έχοντας μοιράσει και δύο ασίστ. Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε έχει πάρει από το χεράκι την Ελλάς Βερόνα και την οδηγεί με το άστρο του… ένα παιδί που δεν στηρίχτηκε ποτέ στο επίθετο του, αλλά αποφάσισε να χαράξει το δικό του δρόμο.  

Όπως και ο πατέρας του πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος λατρεύει το ποδόσφαιρο, ζει και αναπνέει για αυτό, αλλά ξέρει πως για να πετύχει με τις δικές του δυνάμεις χρειάζεται πολλή δουλεία, και αυτή την λατρεύει εξίσου. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Ελλάς Βερόνα ο Τζιοβάνι θα είναι ο πρώτος που θα φτάσει στο προπονητικό κέντρο και ο τελευταίος που θα φύγει με τον ίδιο να τονίζει: «Όταν κάθομαι μετά το τέλος των προπονήσεων για να εξασκηθώ λίγο ακόμα, έρχεται ο φροντιστής και με ρωτάει γιατί δεν φεύγω. Γιατί να φύγω; Εκεί περνάω καλά. Εκεί ήθελα πάντα να είμαι. Πόσα χρόνια καριέρας έχω ακόμα; Άλλα δέκα; Αφήστε με να τα απολαύσω» 

Στην Ιταλία συστήθηκε στο κοινό τη σεζόν 2016/2017 όταν και φόρεσε τη φανέλα της Τζένοα, στη συνέχεια ακολούθησε η Φιορεντίνα και η Κάλιαρι. Στα 20 του πέτυχε 14 γκολ, στα 21 του 12… όλοι περίμεναν την εκτόξευση του «Τσολίτο», όμως αυτή  άργησε να έρθει. Ακολούθησε μια μακρά περίοδος ξηρασίας, με τον 26χρονο επιθετικό να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, και οι αλλαγές ομάδων προκάλεσαν αμφιβολία γύρω από το όνομα του, με τα έξι γκολ σε 34 αγώνες με τα χρώματα της Κάλιαρι τη περσινή σεζόν να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.  

Στην Βερόνα βρήκε την Ιθάκη του  

Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε βρήκε στη Βερόνα αυτό που του έλειπε. Ο τεχνικός της ομάδας Ιγκόρ Τούντορ, έχει καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο ευατό του Αργεντίνου και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η ομάδα του Βορρά τον απέκτησε από τη Κάλιαρι δανεικό και σίγουρα δεν το έχει μετανιώσει για την απόφαση της. Τα κατορθώματα του έχουν γίνει γνωστά και έξω από τα Ιταλικά τείχη με τον Σιμεόνε να αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο φορ της Ευρώπης αυτή τη στιγμή… και σε μια γωνιά στη Μαδρίτη ο Ντιέγκο Σιμεόνε καμαρώνει τα επιτεύγματα του πρωτότοκου γιού του. Άλλωστε μετά από κάθε παιχνίδι ο προπονητής της Ατλέτικο είναι ο πρώτος που θα του στείλει μήνυμα, εκφράζοντας του τη στήριξη, αλλά και πολλές φορές επισημαίνοντας του τα λάθη που έκανε.  

Ο Τζιοβάνι σιχαίνεται να τον βλέπει ο κόσμος σαν τον γιο του Ντιέγκο, ποτέ δεν του άρεσε αυτό και είναι κάτι που θέλει να αλλάξει και δείχνει αποφασισμένος να το πετύχει. Έχει χαράξει τον δικό του δρόμο βασιζόμενος στο δικό του ταλέντο, με «όπλο» τη δίψα του και την σκληρή δουλειά. Το αν θα τα καταφέρει να φτάσει τα επιτεύγματα του πατέρα του δεν το ξέρει κανείς, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζιοβάνι Σιμεόνε έχει χαράξει το δικό του ποδοσφαιρικό μονοπάτι… και μέχρι στιγμής δικαιώνεται. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ