Τρέβορ Τσαλόμπα – Το πρωήν ball boy που τήρησε την υπόσχεση του (pics, vids)

Τρέβορ Τσαλόμπα – Το πρωήν ball boy που τήρησε την υπόσχεση του (pics, vids)

Το πρώτο του ευρωπαϊκό του τέρμα με την φανέλα της Τσέλσι, η χρονιά στη Λοριάν που τον εκτόξευσε, η εμπιστοσύνη του Τούχελ και η υπόσχεση που τήρησε.

Όντας οκτώ χρονών στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» ως ball boy ο Τρέβορ Τσαλόμπα ονειρευόταν  την στιγμή που θα είναι αυτός στην θέση των πρωταγωνιστών αγωνιζόμενος με την φανέλα της αγαπημένης του Τσέλσι.  

Και η στιγμή αυτή δεν άργησε, ο 22χρονος μπακ  χθές το βράδυ έζησε την μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του μέχρι την επόμενη. Με ένα κεραυνό εντός περιοχής κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι στην Γιουβέντους πετυχαίνοντας το πρώτου Ευρωπαϊκό τέρμα με την φανέλα των μπλε, αφήνοντας έτσι το δικό του στίγμα στην χθεσινή επιβλητική νίκη της Τσέλσι απέναντι στο «φάντασμα» της Γιουβέντους.  

O νεαρός άσος ζει το δικό του όνειρο με την φανέλα των μπλε απολαμβάνοντας κάθε στιγμή του στο χορτάρι. Ντεμπούτο με γκολ στην Πρεμιερ Λιγκ, ντεμπούτο με γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτη του εμφάνιση του με την πρώτη ομάδα των μπλε και κατάκτηση του Ευρωπαϊκού σούπερ Καπ απέναντι στη Βιγιαρεάλ.  

Ο Τρέβορ Τσαλόμπα δεν τα παράτησε ποτέ, δεν λύγισε ακόμη και όταν έχασε την μητέρα του δεν το έβαλε κάτω ακόμη και όταν ήταν απλά ένας… ξεχασμένος δανεικός. Πλέον ο μπακ της Τσέλσι ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι τηρώντας παράλληλα και την υπόσχεση που έδωσε στον άνθρωπο του ο οποίος βρίσκεται ψηλά.  

Η ημέρα που το όνομα του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών  

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Αυγούστου η Τσέλσι υποδεχόταν την Κρίσταλ Πάλας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του Τούχελ βρισκόταν ένα όνομα το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό στις τάξεις των οπαδών. Ο Τρέβορ Τσαλόμπα πραγματοποιούσε την παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, με τον 22χρονο Άγγλο να υπογράφει το 3-0 για την ομάδα του με το όνομα του να ηχεί δυνατά από τα χείλη των φιλάθλων της Τσέλσι στη νικητήρια πρεμιέρα των Λονδρέζων κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο «Στάμφορντ Μπριτζ».   

Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τούχελ   

Ο νεαρός αμυντικός έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του Τόμας Τούχελ από την αρχή της προετοιμασία. Ο Τσαλόμπα μετά από μια μακρά περίοδο αρκετών δανεισμών δείχνει αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται από τα μαλλιά. 

Με τους Τομόρι, Γκουεχί και Λιβραμέντο να βρίσκονται μακριά από το «Στάμφορντ Μπρίτζ»  έχει καταφέρει να λογίζεται πλέον ως μια ιδανική λύση για τα μπακ της ομάδας με τον Γερμανό τεχνικό να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωση του: «Τον γνωρίζουμε από την Λοριάν και τα πήγε πολύ καλά στη σεζόν της προετοιμασίας, παρότι υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στην θέση του δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά».  

Η εξαιρετική του χρονιά στη Λοριάν το διαβατήριο για το Στάφορντ Μπριτζ  

Tην περσινή σεζόν αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στο γαλλικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Λοριάν πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά. Στη Ligue 1 είχε 29 συμμετοχές, μετρώντας 2 γκολ και δύο ασίστ. Οι αμυντικές του δεξιότητες ωστόσο αντικατροπτίζονται στα 4.6 τάκλιν και κλεψίματα ανά 90 λεπτά, καθώς και τις 1.5 ντρίμπλες, γεγονός που καταδεικνύει το ότι μπορεί να κυκλοφορεί μεθοδικά και γρήγορα και την μπάλα που κερδίζει από τα μετόπισθεν. 

Πρόκειται για ένα παίκτη που  μπορεί να αγωνιστεί πολυθεσίτη ο οποίος εκτός από την θέση του μπακ μπορεί να αγωνιστεί στην θέση του κεντρικού αμυντικού αλλά και του αμυντικού χαφ. Στα δυνατά του στοιχεία περιλαμβάνεται το μακρινό σουτ, αλλά σίγουρα οι αμυντικές του ικανότητες ήταν αυτές που έπεισαν τον Τόμας Τούχελ να δώσει μια ευκαιρία στον Τσαλόμπα.  

H υπόσχεση στη μητέρα του   

Στην τρυφερή ηλικία των 16 ο νεαρός άσος έχασε την μητέρα του. Στις 27 Νοεμβρίου 2016, ο παίκτης της Τσέλσι έγραψε στο Twitter «Θα το κάνω για σένα μαμά… Το υπόσχομαι» ήταν η πεποίθησή του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.  

Λίγα χρόνια αργότερα ο Τσαλόμπα έχει καταφέρει να κάνει πράξη τη υπόσχεση του, με την σκηνή κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας να καθηλώνει του πάντες. Ο Τσαλόμπα σκόραρε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, γονάτισε και δάκρυσε, καθώς κατάλαβε πως έκανε πράξη  την υπόσχεση που είχε δώσει στην αγαπημένη του μητέρα, πως θα πραγματώσει τα όνειρά του! Και τα κατάφερε… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ