Ίσμαελ Γκάμπρι: Το θαυματουργό παιδί της Παρί, το οποίο «κεντρίζει» το ενδιαφέρον των μεγάλων της Premier League

Ίσμαελ Γκάμπρι: Το θαυματουργό παιδί της Παρί, το οποίο «κεντρίζει» το ενδιαφέρον των μεγάλων της Premier League

Η συνάντηση του με το είδωλο του Λιονέλ Μέσι, τα αποθεωτικά σχόλια του Ποκετίνο και η τοποθέτηση στο... περιθώριο. Το παιδί θαύμα της Παρί Σεν Ζερμέν Ίσμαελ Γκάμπρι βλέπει το μέλλον του μακριά από το Παρίσι, με τους «γίγαντες» της Premier League να καραδοκούν για την απόκτηση του.

Τον περασμένο Αύγουστο όλες οι κάμερες στην προπόνηση της Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν όπως είναι λογικό στραμμένες μονάχα σε ένα άνθρωπο: τον Λιονέλ Μέσι. 

Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας φορούσε χρώματα διαφορετικά από αυτά της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στην καριέρα του και όπως ήταν λογικό η κάθε κίνηση του και η παραμικρή δεξιοτεχνία του πέρναγε από σκανάρισμα. 

Ωστόσο την ώρα που τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν σταματούσαν να γεμίζουν τον κόσμο με πληροφορίες για τον Αργεντίνο πριν αυτός κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της Παρί, αυτός πρόλαβε να μας χαρίσει μια συγκινητική στιγμή με έναν από τους νεαρούς των Παριζιάνων, ο οποίος φυσικά είχε για πρότυπο του τον Αργεντίνο σούπερ σταρ. 

Παίρνοντας την ενθάρυνση από τον προπονητή του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ένας νεαρός εμφανώς νευρικός πλησίαζε τον Λιονέλ Μέσι. Το όνομα του Ισμαέλ Γκάμπρι ο οποίος αφού πρώτα έσφιξε το χέρι στο είδωλο του στην συνέχεια μοιράστηκε τις πρώτες του κουβέντες μαζί του. 

Σκηνικό το οποίο θα έπρεπε να συνηθίσει πλέον, καθώς μιλάμε για ένα παιδί το οποίο θα είχε την τύχη να μοιράζεται από εδώ και στο εξής τα ίδια αποδυτήρια με τους Νεϊμάρ, Εμπαπέ και φυσικά το πρότυπο του τον… Μέσι. 

O 17χρονος τον οποίο αποθεώνει ο Ποκετίνο χαρακτηρίζοντας τον ένα σπουδαίο ταλέντο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας, στα οποία κατάφερε να βρει και μια φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, στον αγώνα κόντρα στη Λε Μαν. Φυσικά οι συγκεκριμένες του εμφανίσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Αργεντίνο τεχνικό να τον επιβραβεύει δίνοντας του τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Ο Γκάμπριν αγωνίστηκε κόντρα στην Λιλ για το γαλλικό σούπερ καπ, καταγράφοντας και δύο συμμετοχές στο Κύπελλο. Ωστόσο ενώ έτερα «αστέρια» των Γάλλων όπως οι Σίμονος και Μιχούτ είναι επίσημα μέλη της πρώτης ομάδας, ο… έμεινε στο «πάγο» να κοιτά κάνοντας έτσι σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του. 

Το συμβόλαιο του Γκάμπρι θα λήξει τον Ιούνιο του 2022, και παρόλο που η προτεραιότητα του έφηβου είναι να παραμείνει στο Parc des Princes, απαιτεί κάποιες εγγυήσεις σχετικά με τον χρόνο παιχνιδιού του πριν δεσμευτεί στους γίγαντες της Ligue 1. 

Ακόμη και με τον Εμπαπέ να αποχωρεί, ο Γκάμπρι γνωρίζει καλά ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι θα είναι μέρος της πρώτης ομάδας. 

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα λείψουν οι μνηστήρες με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ ήδη να έχουν το όνομα του Γκάμπρι ψηλά στην μεταγραφική τους λίστα.  

Άλλωστε η Παρί Σεν Ζερμέν έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή ταλέντων, έχοντας να αναδείξει πολλά ταλεντάκια τα οποία βγήκαν από τις ακαδημίες της και κατακτούν τον… κόσμο. 

Ένα από αυτά Κίνγκσλεϊ Κόμαν ο οποίος «πλήγωσε» την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε με το τέρμα του στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Κρίστοφερ Νκούνκου έκανε το ντεμπούτο του στη εθνικής Γαλλίας. 

Έχει όμως ο Γκάμπρι ό,τι χρειάζεται για να ακολουθήσει ένα παρόμοιο μονοπάτι; Και έχει δίκιο όταν πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι μέλος μιας από τις πιο ταλαντούχες επιθετικές ομάδες στον πλανήτη;  

«Είναι ένα αγόρι με ισχυρή προσωπικότητα», εξήγησε ο Σαίντ Αιγκούν, ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας που διοικούσε τον Γκάμπρι όταν ήταν στην Κ15 της Παρί. 

«Αυτή η δύναμη του χαρακτήρα μπορεί να βρεθεί στο γήπεδο. Είναι ηγέτης. Λατρεύει τις προκλήσεις. Είναι ανταγωνιστής.» 

Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, ο Γκάμπρι περιγράφεται από έναν άλλο πρώην προπονητή του, τον Guillaume Serra, ως «τεχνικά πάνω από το μέσο όρο». 

«Είναι ικανός να παίζει στη μέση, αλλά και έξω από το πλάτος όπου μπορεί στη συνέχεια να παρασυρθεί προς το γκολ», πρόσθεσε μιλώντας στο RMC. «Έχει επίσης έντονη αίσθηση όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με το γκολ. 

«Αλλά έχει επίσης πολλά περιθώρια βελτίωσης σε παιχνίδι θέσης και μεταβατικές φάσεις».  

O Γκάμπρι καλείται να πάρει την τελική του απόφαση σχετικά με το μέλλον του, όπως έκανε σε εθνικό επίπεδο πριν λίγους μήνες. Αν και δικαιούται να εκπροσωπήσει την Τυνησία, ο Γκάμπρι αγωνιζόταν μέχρι στιγμής με τα χρώματα της Γαλλίας, καταφέρνοντας να κερδίσει μια κλήση στην Κ18 της Ισπανίας από την οποία επίσης έχει ρίζες. 

Αν και η επιλογή του εξέπληξε αρκετούς, είναι κάτι που φαινομενικά επιθυμούσε ο Γκάμπρι, ο οποίος πρόσφατα έκανε γνωστό πως θα εκπροσωπήσει τη «Φούρια Ρόχα» στο μέλλον. 

Έτσι, με τη Γαλλία να έχει χάσει ένα πιθανό αστέρι του μέλλοντος, η κορυφαία ομάδα της χώρας πρέπει τώρα να διασφαλίσει ότι δεν θα πάθει το ίδιο… 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ