Η μέρα που ο ΠΑΟΚ σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο (pics/vid)

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο (pics/vid)

Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια (1972) ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του κερδίζοντας το Κύπελλο Ελλάδας τον Παναθηναϊκό με 2-1.

Στον 6ο τελικό της ιστορίας του, είχαν προηγηθεί οι χαμένοι τελικοί του 1939, 1951, 1955, 1970 και 1971, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας του 1972.

Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ αφού μόλις στο 2′ προηγήθηκε με 1-0. Ο Γιώργος Κούδας με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι της εστίας του Οικονομόπουλου που έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ζευγάρωσε τα δικά του τέρματα στο 88ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 94′ ο Παπαδημητρίου μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του τελικού.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λες Σάνον): Xατζηιωάννου, Ιωσηφίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος Π., Τερζανίδης, Μπέλλης, Κούδας, Σαράφης (68′ Λάζος), Αποστολίδης, Ασλανίδης (76′ Μαντζουράκης)

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Καραμανλής (57′ Βλάχος), Γονιός, Σούρπης, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Παπαδημητρίου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ