Τέσσερις «βόμβες» που είναι θέμα χρόνου να πυροδοτηθούν!

Τέσσερις «βόμβες» που είναι θέμα χρόνου να πυροδοτηθούν!

Νεϊμάρ, Πογκμπά, Κουτίνιο και Μπέιλ είναι τα μεγαλύτερα ονόματα του φετινού «παζαριού» που αργά ή γρήγορα θα μετακομίσουν για... υπέρογκα ποσά!

Τέσσερα από τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τέσσερις παικταράδες που αξίζουν έναν σκασμό λεφτά. Και κυρίως τέσσερις «βόμβες» αργά ή γρήγορα θα «εκραγούν» και θα αλλάξουν τα δεδομένα στη Γηραιά Ήπειρο.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα, όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Νεϊμάρ, Πολ Πογκμπά. Φελίπε Κουτίνιο και Γκάρεθ Μπέιλ θα αλλάξουν… γειτονιά, οι φήμες οργιάζουν και αναμένεται να τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα.

Είναι τέσσερις από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο χωρίς αμφιβολία, έχουν εμμέσως πλην σαφώς ζητήσει να φύγουν και στα πόδια τους έχουν στρωθεί εκατομμύρια. To10.gr παρουσιάζει κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά, με τους τέσσερις σταρ του καλοκαιριού να είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου και να περιτριγυρίζονται από «χρυσά» σενάρια και σπουδαία deal.

Νεϊμάρ

Στα καλά του ο Νεϊμάρ είναι ανάμεσα στους 3-4 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και ένας από τους ελάχιστους που μπορεί να σπάσει το «δίπολο» τον Μέσι και Ρονάλντο. Στην Παρί Σεν Ζερμέν τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως θα ήθελε και ψάχνεται για να φύγει. Το έχει εκφράσει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο και είναι πασιφανές πως θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα.

Μετά την «χρυσή» μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα για 222 εκατ. ευρώ θέλει να ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο. Είναι το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού και θέλει να γυρίσει στη Βαρκελώνη για το Champions League και για να αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου τον Λιονέλ Μέσι. Η Μπάρτσα τον θέλει όχι όμως με 200-300 εκατ. ευρώ που ζητάει ο Αλ Κελαϊφί.

Οι μπλαουγκράνα είναι πρόθυμοι να τον αποκτήσουν για ένα ποσό κοντά στα 100 εκατ. ευρώ και 2-3 ανταλλάγματα, όπως πχ ο Κουτίνιο, ο Ράκιτιτς ή ο Ντεμπελέ. Η Παρί από την πλευρά της δεν «ψήνεται» να τον δώσει και κυρίως δεν θέλει να τον χάσει για λίγα ανταλλάγματα. Επιθυμεί να εξασφαλιστεί τόσο αγωνιστικά αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο «κόλπο» της απόκτησης του είναι όμως και η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η Γιουβέντους, με παρόμοιο τρόπο. Αρκετά χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα και η αλήθεια είναι πως η Παρί δεν θέλει και πολλά πάρε – δώσε με την Μπαρτσελόνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νεϊμάρ φαίνεται πως μετράει αντίστροφα και αφού ζήτησε να φύγει θα γίνει πράξη η επιθυμία του. Το που θα πάει είναι το θέμα με την Μπαρτσελόνα να έχει περισσότερες πιθανότητες αλλά όχι μεγάλη ευελιξία κινήσεων, ειδικά μετά την απόκτηση του Γκριεζμάν. Μην ξεγράφει κανείς τη Γιουβέντους του Κριστιάνο, με την Παρί να ενδιαφέρεται για τον Πάουλο Ντιμπάλα και χρήματα. Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο για τον Βραζιλιάνο σταρ και αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει από την Παρί, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Πολ Πογκμπά

Ο Πολ Πογκμπά είναι σίγουρα ο δεύτερος πιο συζητημένος παίκτης στον κόσμο το φετινό καλοκαίρι (μετά τον Νεϊμάρ) και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι για πολύ κάτοικος Μάντσεστερ. Ο ραδιούργος και πανέξυπνος ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα τον έχει προτείνει στη Ρεάλ και τη Γιουβέντους, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον θέλει όσο τίποτα άλλο και ο ίδιος «ψήνεται» πολύ για βασίλισσα.

Ο επιβλητικός μέσος της Γιουνάιτεντ φαίνεται πως δεν θέλει να μείνει στην ομάδα, αν και κρατάει σιγή ιχθύος. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ από την άλλη τον υπολογίζει κανονικά, τον προορίζει για έναν από τους αρχηγούς, ενώ και η διοίκηση της ομάδας δεν θέλει να τον δώσει.

Όμως οι φήμες οργιάζουν. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που λένε ότι η Γιουβέντους δίνει τρεις παίκτες (Ματουιντί, Κανσέλο και Ντάγκλας Κόστα) και 40 εκατ. ευρώ για να τον πάρει πως να μην δεχτεί ο αγγλικός σύλλογος. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που η Ρεάλ προσφέρει αρκετά χρήματα και τον Γκάρεθ Μπέιλ για τον Γάλλο.

Η Γιουνάιτεντ μάλιστα προχωράει σε μια αν μη τι άλλο «ύποπτη» κίνηση για να είναι καλυμμένη, αποκτώντας κατά πάσα πιθανότητα τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς από τη Λάτσιο για περίπου 80 εκατ. ευρώ. Λέτε να είναι ο αντικαταστάτης του Πογκμπά. Το σίριαλ του Γάλλου θα κρατήσει αρκετά, όμως ο Μίνο Ραϊόλα έχει τον τρόπο να πετυχαίνει ότι θέλει. Και φαίνεται να θέλει τον Πογκμπά στη Ρεάλ και τον ίδιο να λαμβάνει μια γερή προμήθεια για τη μεταγραφή. Μια μεταγραφή που θα δυναμώσει επικίνδυνα τη βασίλισσα. Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι οι μεταγραφές στην Αγγλία τελειώνουν 8 Αυγούστου. Όταν ξεκινάει η Premier League.

Φελίπε Κουτίνιο

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, όλες οι κινήσεις δημιουργούν ένα αναπάντεχο ντόμινο εξελίξεων. Απλά είναι να μη γίνει η αρχή. Αν λοιπόν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, είναι δεδομένη η αποχώρηση του Κουτίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν έχει πείσει τους μπλαουγκράνα τον 1,5 χρόνο της παραμονής του, όμως ο Βαλβέρδε τον πιστεύει. Επίσης ο Κουτίνιο δεν έχει δικαιολογήσει τα πολλά εκατομμύρια της μεταγραφής.

Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και ίσως Μπάγερν Μονάχου κοιτάζουν την περίπτωση του. Ο ίδιος δεν θέλει Γερμανία και Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ σύμφωνα με τον Κλοπ δεν μπορεί να τον πάρει. Τι μένει; Η Παρί του Νεϊμάρ και φυσικά το σενάριο της ανταλλαγής για να εξοικονομήσει και χρήματα η Μπάρτσα.

Φαντάζει και το πλέον πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή, με την Μπαρτσελόνα να θέλει να γλιτώσει χρήματα για να επιστρέψει ο Νεϊ και τη γαλλική ομάδα να ψάχνει τον ιδανικό αντικαταστάτη του, με τον Τόμας Τούχελ να θέλει τον Κουτίνιο. Όχι κι άσχημα λοιπόν για μια αποχώρηση που φαντάζει δεδομένη τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και του Νεϊμάρ από την Παρί.

Γκάρεθ Μπέιλ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι η πιο δεδομένη αποχώρηση εκ των τεσσάρων. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν τον υπολογίζει ξεκάθαρα, με τον ίδιο τον Ουαλό να «κάθεται» προς το παρόν στο συμβόλαιο του. «Αν φύγει αύριο θα είναι καλύτερα για όλους» είπε ο Ζιζού.

Από τότε ξέσπασε όργιο φημών. Ο Ουαλός έχει μυθικές προτάσεις από την Κίνα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ τη βδομάδα. Όμως κακά τα ψέματα είναι 30 χρονών και θέλει να μείνει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοιτάζουν την περίπτωση του, με τα σπιρούνια να έχουν τον πρώτο λόγο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό. Ωστόσο οι κόκκινοι διάβολοι έχουν το «χαρτί» του Πολ Πογκμπά που μπορεί να τους δώσει και τον Ουαλό σε μια συμφωνία που ψάχνει και η Ρεάλ.

Φυσικά η βασίλισσα θα πρέπει να «πληρώσει» και χρήματα για τον Γάλλο. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας όλες οι υποθέσεις έχουν σχέση η μία με την άλλη. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν ο Μπέιλ να φύγει από τη Ρεάλ όπως είναι και θέμα χρόνου να αλλάξουν πόλη και χώρα οι τέσσερις προαναφερθέντες. Πλέον το μόνο που μένει είναι πότε θα γίνει η αρχή και το ντόμινο των «μπαμ» που ίσως αλλάξουν τα δεδομένα στον «χάρτη» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ