Τζιανμάρκο Ποτσέκο: Ένας ωραίος… τρελός (vids)

Τζιανμάρκο Ποτσέκο: Ένας ωραίος… τρελός (vids)

Η αποβολή, η ένταση, τα νεύρα, το φιλί στους παίκτες του και ο πανηγυρισμός στην αγκαλιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο δεν είναι ένας συνηθισμένος προπονητής.

Η Ιταλία κατάφερε να πυροδοτήσει την μεγαλύτερη «βόμβα» στο φετινό Ευρωμπάσκετ αφήνοντας εκτός συνέχειας την Σερβία των Γιόκιτς και Μίσιτς.

Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας ακούει στο όνομα Τζινμάρκο Ποτσέκο. Μία από τις πιο… ενδιαφέρουσες και «εκρηκτικές» προσωπικότητες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, οδηγεί την Εθνική Ιταλίας στο EuroBasket 2022, από την άκρη του πάγκου.

Ο Ιταλός τεχνικός στον χθεσινοβραδινό άθλο κόντρας στους Σέρβους έδωσε ακόμη ένα show. Βέβαια όσοι είχαν παρακολουθήσει έστω και ένα ματς της Ιταλίας στην φετινή διοργάνωση δεν έπεσαν από τα… σύννεφα.

Από την εποχή που ακόμα ήταν εν ενεργεία μπασκετμπολίστας, είχε δείξει ότι του αρέσει να προκαλεί και να τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, με τις απίθανες αντιδράσεις του και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: The underdogs: Ο Ιωάννης, ο Γιαννούλης και ο αρχηγός

Η αποβολή και το φιλί στους παίκτες του

Με την Ιταλία να διεκδικεί την πρόκρισή της στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 κόντρα στη Σερβία ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στα 4:43 για το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον δείκτη του σκορ στο 61-57 για τους Σέρβους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας αγκάλιασε και χαιρέτισε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του, αποχώρησε βουρκωμένος, χαιρέτισε τους αντιπάλους, ενώ την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια δεν παρέλειψε να χαιρετήσει και τον πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας, Σάσα Ντανίλοβιτς.

Το ξέσπασμα… χαράς στο φινάλε
Ο Ιταλός τεχνικός ζούσε τον αγώνα με την ψυχή του, βλέποντας το ξέσπασμα των παικτών του για την μεγάλη ανατροπή που έφερε και το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς, πλησίασε τους παίκτες του με ενθουσιασμό για να πανηγυρίσει και εκείνοι τον έδιωξαν προκειμένου να ολοκληρωθεί κανονικά!

Ωστόσο μετά το τέλος του ματς ο Ποτσέκο δεν έχασε την ευκαιρία αγκαλιάσει έναν έναν ξεχωριστά και… χοροπηδούσε πάνω τους για το μεγάλο επίτευγμα, σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή.

Η απίθανη αγκαλιά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Μετά την μεγάλη νίκη των Ιταλών, ακολούθησαν απίθανες σκηνές, με τον Ποτσέκο να αφήνει το καλύτερο για το τέλος… Ο προπονητής της Ιταλίας ήταν τόσο χαρούμενος που αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του με τον Greek Freak να βγαίνει εκείνη την στιγμή για τα πρώτα του σουτ εν όψει του αγώνα με την Τσεχία και να ζει την πιο τρελή στιγμή του φετινού τουρνουά.

Ο Ποτσέκο δεν το σκέφτηκε για πολύ ώρα, με τον ίδιο να παίρνει φόρα και με ανοιχτή αγκαλιά να πηδάει πάνω στον Αντετοκούνμπο, προσφέροντας ένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα του τουρνουά.

Ο Ιταλός είναι μια κατηγορία μόνος του. Ένας προπονητής που είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς θα πρέπει να παραδεχτείς πως αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα που κοσμεί τα παρκέ.

Μια αθλητική περσόνα που όταν την βλέπεις στο πρόσωπο σου σχηματίζεται ένα πλατύ χαμόγελο, αναφωνώντας από μέσα σου: Τι ωραίος τρελός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ