Ετσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός την Κίμκι…

Ετσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός την Κίμκι…

Ο Τόλης Λεούσης εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να κόψει τους διαδρόμους τον ασταμάτητο Σβεντ, για να μπορέσει να νικήσει και την Κίμκι στη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας

Ο Ολυμπιακός την Τρίτη, κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκανε το απλό. Τι; Δεν άφησε την αντίπαλό του να τον μπλέξει στον ρυθμό της. Θυμάστε τι είχαμε γράψει πριν το ματς; Ο Σπάχια διαθέτει ένα σύνολο με αμερικανικές αρχές. Λατρεύει το τρανζίσιον, γουστάρει να τρέχει, θέλει να σε βάζει στον ρυθμό του, ειδικά μέσα στο Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός έπραξε τα απλά. Αρχικά δεν άφησε περιθώριο δράσης στον Παρακχούσκι. Να σκοράρει από το ποστ, να δημιουργήσει έξτρα πάσες. Ουσιαστικά δηλαδή, να είναι σημείο αναφοράς στο «5» και να προσφέρει στην ομάδα του.

Η Μακάμπι έμεινε στις 9 ασίστ, απαγορευτικός αριθμός για εντός έδρας αναμέτρηση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστησε τέλεια την ομάδα του στο κομμάτι της… καταστροφής του παιχνιδιού των γηπεδούχων, ακολούθησε σε κάθε κίνηση του τον Σπάχια και τροφοδότησε τον Πρίντεζη με επιθέσεις απέναντι στον αδύναμο και άπειρο Μπόλντεν. Ταυτόχρονα, είχε πολλά σκριν μακριά από την μπάλα για να βρουν ξεμαρκάριστα σουτ οι περιφερειακοί παρότι οι παίκτες του ήταν άστοχοι.

Πήγαν όλα καλά; Επουδενί. Υπήρχαν και θέματα στο παιχνίδι της ομάδας. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει απόλυτα τον Ολυμπιακό που έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες, καπαρώνοντας και το πρώτο διπλό του για φέτος. Μεγάλη δουλειά αυτό… Πέρσι έφερε το πλεονέκτημα έδρας. Μην το ξεχνάμε…

Στο σήμερα… Η Κίμκι δεν είναι Μακάμπι. Στον πάγκο βρίσκεται ένας άνθρωπος που ξέρει πάρα πολύ καλά τους «ερυθρόλευκους». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρσι ήρθε και… ηττήθηκε στο Φάληρο, έχοντας την Μπαρτσελόνα των πολλών απαιτήσεων στην καθοδήγησή του.

Η Κίμκι είναι ένα σύνολο με πολλά δολάρια, παίκτες ΝΒΑ που θέλει να μπει σφήνα στις μεγάλες ομάδες. Εχει ως πρωταγωνιστή τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος βέβαια κάνει απίστευτη κατάχρηση προσπαθειών στην επίθεσή της. Ο Ρώσος σούπερ σταρ σε τρία ματς έχει 54 προσπάθειες για δίποντα και τρίποντα, 17 βολές και 20 κερδισμένα φάουλ! Αμέσως επόμενος είναι ο Ρόμπινσον με 30 σουτ δύο πόντων!

Το ότι ο Σβεντ είναι η αρχή των πάντων, είναι γνωστό. Τον σταματάς τον Σβεντ; Δύσκολο. Τι κάνεις; Παίζεις με το μυαλό του. Τον πιέζεις παντού, του ενοχλείς την πρώτη πάσα και πάνω από όλα, του κόβεις τον διάδρομο.

Αρκεί αυτό; Τριγύρω του έχει περιφερειακούς όπως ο Μάρκοβιτς και ο Αντερσον που και δημιουργούν (ο πρώτος) και σκοράρουν (αμφότεροι), δίνοντας μία ακόμα επιλογή στην επίθεση του Μπαρτζώκα.

Οσο για τα ύψη, η Κίμκι διαθέτει μία εξαιρετική γραμμή ψηλών. Ο ΝΒΑερ Ρόμπινσον είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα και να μιλάμε ίσως για τον επόμενο… Ούντο. Ο Μάλκολμ Τόμας, ο οποίος προτάθηκε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό όταν και έπαιζε στην Κίνα στην Jilin Northeast Tigers, με τους 10,7 πόντους και τα 7,3 ριμπάουντ, δεσπόζει στην ρακέτα.

Στο δια ταύτα, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Να επιμείνουν στο αμυντικό τους πλάνο και να βοηθήσουν τον Πρίντεζη, που μετά το ματς στο Ισραήλ, σίγουρα θα χρειαστεί στήριγμα στην επίθεση. Το 4/4 είναι στο χέρι του Ολυμπιακού; Ας μην το απωλέσει και μην χαρίσει το απόλυτο στην Κίμκι…

ΥΓ1. Η περιφερειακή γραμμή των Πειραιωτών, και πιο συγκεκριμένα τα γκαρντ, είναι σε μία περίεργη καμπή. Το δίδυμο Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς μοιάζει να μην κολλάει στο παρκέ, ο Μάντζαρης προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω, και εν τη απουσία του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός χάνει στη δημιουργία. Οι έξι μόλις ασίστ των τριών την Τρίτη, από τις συνολικά 14 το μαρτυράει αυτό.

ΥΓ2. Κομβικής σημασίας η άμυνα του ΜακΛίν απόψε σε παίκτες όπως ο Ρόμπινσον και ο Τόμας. Θα ματσαριστεί για ώρα με αυτούς. Αν είναι θετικός στις αρμοδιότητές του, ο Ολυμπιακός θα έχει μικρότερη φθορά στη ρακέτα. Αλλιώς, θα έχει πάρα πολλά προβλήματα.

ΥΓ3. Η Κίμκι έχει 20 και κάτι ασίστ ανά ματς. Το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου μόλις 13,33. Μία πρόβλεψη; Εάν οι Ρώσοι πέσουν στις 15 και πάλι ο Ολυμπιακός έχει +7 τρίποντα, τότε το 4/4 είναι κοντά..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ