Ιστορική στιγμή για την Άτλας – Στέφθηκε πρωταθλήτρια Μεξικού μετά από 70 χρόνια (vids)

Ιστορική στιγμή για την Άτλας – Στέφθηκε πρωταθλήτρια Μεξικού μετά από 70 χρόνια (vids)

Έγραψε ιστορία η μεξικάνικη Άτλας, καθώς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι της Λεόν και πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα, έπειτα από 70 χρόνια.

Καρτερικά περίμενε αυτή την στιγμή και δικαιώθηκε. Η Άτλας έκανε την έκπληξη και κερδίζοντας 4-3 τη Λεόν στα πέναλτι, κατέκτησε το πρωτάθλημα Μεξικού μετά από 70 ολόκληρα χρόνια ανομβρίας.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο τελικό η Άτλας γνώρισε την ήττα με 3-2, αλλά στον επαναληπτικό που έγινε στο θρυλικό στάδιο «Χαλίσκο» της Γκουανταλαχάρα, πήρε την νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Άλντο Ρότσα στο 55′.

Με το συνολικό σκορ να είναι ισόπαλο, οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση και αφού και εκεί δεν διαφοροποιήθηκε η κατάσταση, ο τελικός κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι «κοκκινόμαυροι» έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και με πρωταγωνιστή, τον Κολομβιανό τερματοφύλακα, Καμίλο Βάργκας, ο οποίος έβγαλε δύο πέναλτι, βγήκε νικήτρια επιστρέφοντας στην κορυφή από το μακρινό 1951, χρονιά που είχε κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ