Για αυτό ο Γκασόλ είναι ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος στο NBA

Για αυτό ο Γκασόλ είναι ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος στο NBA

Όταν ακούσει κάποιος τη φράση «κορυφαίος Ευρωπαίος στο NBA» ένα από τα δύο πρώτα ονόματα που θα σκεφτεί είναι του Πάου Γκασόλ. Στο παρακάτω βίντεο-αφιέρωμα με αφορμή τα 38α γενέθλιά του θα καταλάβουμε όλοι το γιατί…

Πάου Γκασόλ και Ντιρκ Νοβίτσκι είναι μακράν του τρίτου, οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι στο NBA. Δεν είναι μόνο το εξόφθαλμο ταλέντο αμφότερων, αλλά και η διάρκεια που τους καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Ισπανό φόργουορντ με αφορμή τα γενέθλια του 38χρονου πλέον Γκασόλ. Ενός παίκτη που όπου και αν έπαιξε ήταν σημείο αναφοράς και έκανε τη διαφορά. Εκτός μόνο τη θητεία του στους Σπερς που είναι αναπληρωματικός λόγω ηλικίας και μόνο.

Συνολικά ο Γκασόλ αγωνίστηκε για τους Μέμφις Γκρίζλις (2001-2007), Λος Άντζελες Λέικερς (2008-2014), Σικάγο Μπουλς (2014-2016) και Σαν Αντόνιο Σπερς (2016-σήμερα), έχοντας στις πλάτες του 1196 παιχνίδια κανονικής περιόδου έχοντας 17,4 πόντους και 9,3 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά και δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Λέικερς (2009 και 2010).

Δείτε το χορταστικό βίντεο αφιέρωμα του ΝΒΑ για τον Πάου Γκασόλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ