Ντιέγκο Κόστα : Το «λιοντάρι» της… Τσέλσι (vids)

Ντιέγκο Κόστα : Το «λιοντάρι» της… Τσέλσι (vids)

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, η Τσέλσι ανακοίνωνε την απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα από την Ατλέτικο Μαδρίτης και to10.gr αναλύει το σύντομο αλλά… άκρως επιτυχημένο του πέρασμα στα γήπεδα της Αγγλίας.

Είτε τον μισείς, είτε τον λατρεύεις. Δεν γίνεται να είσαι ενδιάμεσα. Ο Ντιέγκο Κόστα είναι από τους ποδοσφαιριστές που κάθε παίκτης και φίλαθλος αγαπάει να τον έχει στην ομάδα του, αλλά απεχθάνεται να τον έχει αντίπαλο.

Πάνε έξι χρόνια από την ημέρα που η Τσέλσι επισημοποιούσε την μεταγραφή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Μία κίνηση που με βάση τα στατιστικά και τις επιδόσεις του Ισπανοβραζιλιάνου πρέπει να θεωρείται απολύτως επιτυχημένη.

Το «φονικό» δίδυμο με τον Φάμπρεγκας… και η κατάκτηση της Premier League

Εκτός από τον Ντιέγκο Κόστα, τη διαδρομή Ισπανία-Αγγλία ακολούθησε το ίδιο καλοκαίρι και ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος αποκτήθηκε από τους «μπλε» που δαπάνησαν ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον φέρουν από την Μπαρτσελόνα.

Οι δυό τους έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα των τελευταίων ετών, βάζοντας το δικό τους «λιθαράκι» για το πρώτο πρωτάθλημα της Τσέλσι μετά από πέντε χρόνια. Ο Καταλανός μάλιστα «σέρβιρε» 12 από τις 19 του ασίστ εκείνη τη σεζόν, μόνο στον Ντιέγκο Κόστα, σπάζοντας κάθε αντίπαλη αμυντική γραμμή. Ο Ισπανός «εκτελεστής» ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20 γκολ στην Premier League και βγήκε 3ος στη μάχη του χρυσού παπουτσιού.

Ο «διασωθέντας» του ναυαγίου…

Από το ζενίθ στο ναδίρ… Η Τσέλσι κατάφερε να καταστρέψει ότι έχτισε τη σεζόν 2014/15 και την επόμενη χρονιά, το μόνο που έκανε… ήταν να σωθεί από τον υποβιβασμό. Οι «μπλε» πραγματοποίησαν την χειρότερη τους σεζόν επί εποχή Αμπράμοβιτς, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να απομακρύνεται άρον άρον και να μην προλαβαίνει ούτε τα Χριστούγεννα, με την Τσέλσι να τερματίζει εν τέλει στη 10η θέση της βαθμολογίας. Μπορεί η πλειονότητα της ομάδας να ήταν σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο ο Ντιέγκο Κόστα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Ο Ισπανός φορ ήταν «διψήφιος» σε γκολ και ασίστ και τελείωσε τη σεζόν με 16 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Και ξανά πρωταθλητής!

Ανώμαλη… «απογείωση». Από την 10η θέση της προηγούμενης χρονιάς, στην κορυφή της Premier League. Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Αντόνιο Κόντε στο τιμόνι των Λονδρέζων, με τον Ιταλό να φέρνει το 3-4-3 και να πιάνει «αδιάβαστη» ολόκληρη την Αγγλία. Η Τσέλσι ήταν τρομερή, κατάφερε να κάνει 13 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα το οποίο ήταν ρεκόρ μέχρι τη σεζόν 2017/18 που το έσπασε η Σίτι και κατέκτησε εντυπωσιακά την κούπα της Premier League.

Ο Ντιέγκο Κόστα ήταν καταλυτικός με 20 γκολ και 8 ασίστ, ενώ σκόραρε και κάποια κρίσιμα γκολ, δίνοντας στην Τσέλσι «τρίποντα» πρωταθλήματος… όπως και έγινε. Η δίψα και ο ανταγωνισμός του Κόστα ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο που χάρισε μία μοναδική στιγμή με πρωταγωνιστές εκείνον, τον Κόντε και τον Φάμπρεγκας.

Ο Ισπανός μέσος περιέγραψε πρόσφατα στο BBC μία απίθανη ιστορία ανάμεσα στον Κόστα και στον Κόντε, όταν σε ένα παιχνίδι εκείνης της σεζόν κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, φώναζε στον Ιταλό προπονητή να βάλει στο παιχνίδι τον πρώην μέσο της Μπαρτσελόνα, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Πράγματι ο Φάμπρεγκας μπήκε στο παιχνίδι και στο 78ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε το σκορ και έδωσε τη νίκη με 1-0 στην Τσέλσι μετά από ασίστ του Φάμπρεγκας.

Το άδοξο φινάλε…

Και από το πουθενά, όλα τελείωσαν. Αφού η Τσέλσι κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων τριών χρόνων, ο Αντόνιο Κόντε έδιωξε τον Ντιέγκο Κόστα με ένα μήνυμα μέσω τηλεφώνου… Ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τον δυναμικό χαρακτήρα του Ισπανοβραζιλιάνου επιθετικού και προχώρησε στην όχι και τόσο τίμια κίνηση, απομακρύνοντας έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας, με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Ο Ντιέγκο Κόστα επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης για 50 εκατομμύρια ευρώ, κλείνοντας μία τριετία επιτυχιών στην Τσέλσι, όπου αγωνίστηκε 120 φορές, έχοντας 58 γκολ και 24 ασίστ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ