Champions League : Αυτή την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» ποιος θα την πάρει; (vids)

Champions League : Αυτή την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» ποιος θα την πάρει; (vids)

Αναμονή... τέλος! Μπάγερν και Παρί δίνουν ραντεβού στην Λισαβόνα σε έναν τελικό «φωτιά» με έπαθλο την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». To «10» σας θυμίζει όλα όσα έκαναν οι ομάδες στο φετινό Champions League.

Το ημερολόγιο δείχνει 23 Αυγούστου. Το φυσιολογικό, θα ήταν αυτή την περίοδο να έχουν ξεκινήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω-κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο, επηρεάζοντας φυσικά και τον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου.

Η Λίβερπουλ είναι παραπάνω από 14 μήνες πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάτι που όμως θα αλλάξει απόψε για την τρομερή ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Με την κούπα να αλλάζει… χέρια και χώρα και να καταλήγει είτε στην Γερμανία είτε στην Γαλλία. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (23/8, 22:00) στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας με φόντο το τρόπαιο με τα «αυτιά» του Champions League.

Είναι η δεύτερη μόλις φορά, που μια ομάδα από την Γαλλία θα κοντραριστεί με γερμανικό σύλλογο  στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η πρώτη, ήταν το μακρινό 1976, όταν και πάλι η Μπάγερν Μονάχου νικούσε με σκορ 1-0 την Σεντ Ετιέν.

Τώρα, ο σύλλογος με τα 5 τρόπαια θα αντιμετωπίσει την ομάδα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League. Παρί εναντίον Μπάγερν λοιπόν, ή αλλιώς πετροδόλαρα κόντρα στην βαυαρική υπερδύναμη σε ένα ματς, που αναμένεται να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και συγκινήσεις.

Τόσο οι Παριζιάνοι, όσο και οι Βαυαροί διψάνε για τον τίτλο. Όποια ομάδα το σηκώσει θα κάνει το τρεμπλ στην χώρα της. Αν η κούπα γείρει προς το Μονάχο, τότε η αρμάδα του Φλικ θα ξεπεράσει σε κατακτήσεις την Μπαρτσελόνα και θα ισοφαρίσει την Λίβερπουλ. Αν όμως, καταλήξει προς Παρίσι μεριά, τότε η παρέα του Νεϊμάρ θα γίνει η 11η ομάδα που αριθμεί μια κούπα.

Λεβαντόφσκι εναντίον Εμπαπέ

Δεν χρειάζονται και πολλές λέξεις για να περιγράψει κανείς αυτούς τους δύο παίκτες. Δύο… φονιάδες, που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες.

Ο μεν Πολωνός φορ πραγματοποιεί μυθική σεζον. Έχει σπάσει όλα ρεκόρ, σκοράρει όποτε θέλει και όπως θέλει και έχει σημειώσει την εφετινή χρονιά 55 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Στο Champions League έχει πετύχει 15 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 6 ασίστ. Αποτελεί προσωπικό του στοίχημα, να οδηγήσει την Μπάγερν στην γη της Επαγγελίας.

Από την άλλη, o Κιλιάν Εμπαπέ το βαρύ πυροβολικό των Παριζιάνων. Με τα 30 γκολ και τις 19 ασίστ την εφετινή σεζόν. Ο Γάλλος σταρ πετάει… φωτιές και ζει το όνειρό του. Μόλις στα 21 του χρόνια, έχει ήδη κατακτήσει το Μουντιάλ με την εθνική και έχει τώρα την ευκαιρία να γράψει ιστορία με την Παρί. Και δεν φαίνεται να σκοπεύει να την πετάξει στα… σκουπίδια.

Φυσικά, Εμπαπέ και Λεβαντόφσκι είναι μόλις δύο από τους πολλούς χαρισματικούς παίκτες που διαθέτουν οι δυο ομάδες. Ποιον να βγάλεις από την εξίσωση; Τον Νεϊμάρ, που είναι πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ για την δεύτερη ευρωπαϊκή του κούπα; Ή τον Μίλερ, που ζει την δεύτερη νιότη με τον Φλικ στην άκρη του πάγκου. Και ασφαλώς, υπάρχουν οι Ντι Μαρία-Γκνάμπρι που με μια κίνηση, μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στο ματς.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως τόσο οι αμυντικοί της Μπάγερν, όσο και της Παρί θα βιώσουν δύσκολες καταστάσεις.

PSG-Bayern: Neymar, Lewandowski, Mbappé … Our dream eleven ...

Πάγκοι made in Germany

Ότι και να γίνει στο τέλος, Γερμανός προπονητής θα είναι κερδισμένος! Ο Τούχελ στην Παρί και ο Φλικ στην Μπάγερν. Μια γερμανική μάχη στους  πάγκους, με τους δύο κόουτς να έχουν αμφισβητηθεί, αλλά να φτάνουν τελικά στην… πηγή. Τώρα, το μόνο που μένει να φανεί, είναι ποιος από τους δυο θα πιει το νερό.

Ο μεν Τούχελ αντικατέστησε πριν από δύο χρόνια τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο των Παριζιάνων. Βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στην απόλυση, αλλά τελικά παρέμεινε. Και είναι μια… ανάσα από το να αξιοποιήσει τα πολλά εκατομμύρια που έχουν ξοδέψει οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της ομάδας.

Όσον αφορά τον Φλικ, ποιος να το πίστευε. Επιστρατεύθηκε ως λύση ανάγκης μετά τον διωγμό του Νίκο Κόβατς, με τον Γερμανό τεχνικό να μεταμορφώνει την Μπάγερν Μονάχου. Σε 35 παιχνίδια στο τιμόνι των Βαυαρών έχει 32 νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Και με τον 55χρονο στον πάγκο, η Μπάγερν έχει πετύχει τους τελευταίους μήνες 115 γκολ με παθητικό μόλις 26.

UCL Final Preview: 425 Days Later, UEFA Champions League Ends With ...

Με 10/10 στον τελικό η Μπάγερν!

Το βαυαρικό… τρένο δεν σταματιέται στο φετινό Champions League, έχοντας σε 10 αναμετρήσεις, ισάριθμες νίκες! Και φυσικά, ξεχωρίζει η εκτός έδρας επτάρα στην Τότεναμ και η οχτάρα στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι. Θυμίζουμε, πως οι Βαυαροί είχαν αντιμετωπίσει στους ομίλους και τον Ολυμπιακό, περνώντας με 3-2 από το Φάληρο, ενώ στο Μόναχο επικράτησαν με 2-0 σκορ.

«Σβηστά» και η Παρί 

Η Παρί Σεν Ζερμέν προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ντα Λουζ, έχοντας συνολικά στις 10 αναμετρήσεις, 8 νίκες και από μια ισοπαλία και ήττα. Οι Παριζιάνοι είχαν δείξει από την αρχή της διοργάνωσης τις… άγριες διαθέσεις τους, φιλοδωρώντας με 3 γκολ την Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, το ματς-ορόσημο ήταν ο προημιτελικός με την Αταλάντα, όπου στο 89΄ η ομάδα του Τούχελ ήταν στην Κόλαση και στο 92΄ στον… Παράδεισο!

Ο μεγάλος τελικός του Champions League πλησιάζει. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου θα τα δώσουν όλα στην αρένα της Λισαβόνας για να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Η παρέα των Λεβαντόφσκι και Μίλερ κόντρα στους Νεϊμάρ και Εμπαπέ σε ένα ματς που προμηνύεται συναρπαστικό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ