Αλεξέι Μίραντσουκ : Ένας Ρώσος «δολοφόνος» στην κατάλληλη ομάδα (pics & vids)

Αλεξέι Μίραντσουκ : Ένας Ρώσος «δολοφόνος» στην κατάλληλη ομάδα (pics & vids)

Ένα ακόμη «κανόνι» στο οπλοστάσιο της Αταλάντα ή ο αντικαταστάτης του Ίλισιτς; Ο Αλεξέι Μίραντσουκ ανάγκασε τον ιταλικό σύλλογο, να βγάλει από τα ταμεία του, το ποσό των 14,5 εκατομμυρίων ευρώ και είναι έτοιμος, να κάνει το επόμενο βήμα στον «μαγικό» κόσμο της Serie A.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Γιόζιπ Ίλισιτς επέστρεψε στην Σλοβενία καθώς έπασχε από κατάθλιψη. Ο ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στην Αταλάντα την ευκαιρία να σπάει το ένα ρεκόρ σκοραρίσματος, μετά το άλλο, είχε τεθεί νοκ-άουτ. Η επιστροφή του, δεν σημαίνει ότι θεραπεύτηκε και η ομάδα του Μπέργκαμο δεν έπρεπε να μείνει χωρίς έναν «δολοφόνο». Αυτή την ψυχρότητα έχει, δίχως αμφιβολία, ο Αλεξέι Μίραντσουκ.

Ένας ποδοσφαιριστής που είναι πανέτοιμος, να συστηθεί για τα καλά στους μεγάλους της Ευρώπης και να πάει την επίθεση του συλλόγου ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί να είναι μεσοεπιθετικός και να μην έχει αγωνιστεί ποτέ ως φορ, όμως ο τρόπος που εκτελεί τους αντιπάλους, είναι τόσο σπάνιος, όσο και η χρονιά που πραγματοποίησε, η νυν ομάδα του. Ένας (ακόμα) Ρώσος που θέλει να κατακτήσει την κορυφή.

Η κοινή πορεία με τον δίδυμο αδερφό του και η πρώτη απόρριψη

Στις 17 Οκτωβρίου του 1995, ο διεθνής μεσοεπιθετικός γεννιέται στο Σλαβιάνκα της Ρωσίας και σε ηλικία 11 ετών, θα μετακομίσει μαζί με την μητέρα και τον δίδυμο αδελφό του, Άντον, στην Μόσχα. Ο λόγος ήταν επειδή, μαζί με τον τελευταίο, θα δοκιμαζόντουσαν στην τοπική Σπαρτάκ. Παρόλο που τα δύο αγόρια είχαν ταλέντο, εν τέλει κόπηκαν από τον ρωσικό σύλλογο. Αν και η απογοήτευση ήταν μεγάλη, αποφάσισαν να μην το βάλουν κάτω.

Έπειτα από παρέμβαση της μητέρας τους, πήγαν στην Λοκομοτίβ Μόσχας. Οι άνθρωποι της ομάδας εντυπωσιάστηκαν με το ταλέντο και την ωριμότητά τους ενώ το γεγονός, ότι έπαιζαν στην ίδια θέση, έκανε αρκετά ελκυστική αυτή την εισαγωγή στις ακαδημίες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι προπονητές, τους άλλαζαν συνεχώς θέση, για να αγωνιστούν στην ίδια ενδεκάδα. Άλλες φορές ο Αλεξέι στα εξτρεμ και άλλες ο Άντον.

Ξεχώρισε κατευθείαν…

Η ποιότητα του νυν ποδοσφαιριστή της Αταλάντα, ήταν τεράστια. Σε ηλικία μόλις 18 ετών θα υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και θα κληθεί να κολυμπήσει στα «βαθιά». Ήταν τόσο έτοιμος, που δεν χρειάστηκε ποτέ να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Στις 20 Απριλίου του 2013 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τους άντρες και λίγες μέρες αργότερα, θα βρει για πρώτη φορά τα αντίπαλα δίχτυα. Ήταν η αρχή της πιο «ερωτικής» σχέσης μεταξύ παίκτη και τέρματος.

Σεζόν με την σεζόν, εξελισσόταν σε ένα τρομερό ποδοσφαιριστή. Η ανάπτυξη αλλά και η ωριμότητα που ενσωμάτωνε στο παιχνίδι του, τον έκανε ένα από τα καλύτερα χαφ της χώρας. Όταν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει την Λοκομοτίβ τεράστια. Και την έκανε. Τη σεζόν 2017/18, οι «πράσινοι» θα αναδειχθούν πρωταθλητές της χώρας, με τον 22χρονο, τότε, άσο να προσφέρει στα μέγιστα για την επίτευξη του στόχου. Μέτρησε επτά γκολ και τέσσερις ασίστ σε διάστημα 30 συμμετοχών και παράλληλα ξεκίνησε να γράφει ιστορία.

Η επαφή με τα δίχτυα και ο «εφιάλτης» της Γιουβέντους

Έπειτα από αυτή τη χρονιά, τα νούμερά του, ήταν εντυπωσιακά. Εκτός από τις ασίστ, δεν σταματούσε να σκοράρει. Η συχνότητά ήταν τόσο μεγάλη, που ξεπέρναγε και αυτή των επιθετικών της ομάδας. Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή σαν ποδοσφαιριστής, χωρίστηκε σε δύο παιχνίδια. Ήταν αυτά για το Champions League. Ο ρωσικός σύλλογος είχε κληρωθεί σε όμιλο, στον οποίο συμμετείχε και η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 24χρονος χαφ σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του και στα δύο ματς. Το όνομά του ακούστηκε για πρώτη φορά και στο φινάλε της περσινής σεζόν, είχε γίνει το πιο «καυτό» της χώρας.

Ο απολογισμό του, ήταν 16 γκολ σε 32 συμμετοχές ενώ παράλληλα είχε μοιράσει και πέντε ασίστ. Η ευκολία που μπορούσε να παίξει σε κέντρο και εξτρέμ, ήταν αυτό που τον έκαναν μοναδικό ενώ το αξιοζήλευτο αριστερό πόδι, ολοκλήρωνε ένα τέλειο ποδοσφαιριστή για τις «δουλειές» πίσω από τον φορ. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τελείωσε η προηγούμενη. Μετά το παιχνίδι Δευτέρας (23/08), κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας, ο Μίραντσουκ είχε συμπλήρωσε πέντε αγώνες, με δύο τέρματα και μία ασίστ συνολικά.

Ο Σεπτέμβριος θα τον βρει με την φανέλα της Αταλάντα. Η ομάδα με το ρεκόρ τερμάτων την περασμένη περίοδο και αυτή που μπορεί να του απογειώσει, ακόμη περισσότερο την καριέρα. Ο Αλεξέι Μίραντσουκ έχει όλη την ποιότητα για να εκπροσωπήσει την Ρωσία στην κορυφή του κόσμου και να γίνει ένας «νέος» Αρσάβιν. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο Ρώσος αποτελεί τον κατάλληλο παίκτη για την κατάλληλη ομάδα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ