Όταν η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό (vid)

Όταν η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό (vid)

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός πετύχαινε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του κόντρα στην υπερδύναμη που άκουγε στο όνομα Γιουβέντους.

Από τις πλέον αξέχαστες βραδιές της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ονειρεμένη, μαγική, μάγκικη.

Οι «Πράσινοι» κοίταξαν στα μάτια το μεγαθήριο Γιουβέντους του Ντελ Πιέρο, του Τρεζεγκέ, του Ιντζάγκι, του Κόντε και των υπολοίπων και την υποχρέωσαν σε ήττα με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Για το «Τριφύλλι», το σκορ άνοιξε μόλις στο έκτο λεπτό της συνάντησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πάουλο Σόουζα από αρκετά πλαγιά θέση. Ήταν η αφορμή για να εκραγεί το Στάδιο στο Μαρούσι από τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού, που μέχρι εκείνο το σημείο, το γήπεδο έμοιαζε με καζάνι λίγο πριν τον βρασμό.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1, αφού ο Φιλίπο Ιντζάγκι έφερε και πάλι το παιχνίδι στη γραμμή εκκίνησης.

Αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε από τον Φαν Ντε Σαρ και κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο «σπεσιαλίστας» Άγγελος Μπασινάς κάνοντας το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κριστόφ Βαζέχα με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Σόουζα (46′ Γκαλέτο), Καραγκούνης (80′ Σιμπνιέφσκι), Λυμπερόπουλος, Βαζέχα (74′ Βλάοβιτς).

Γιουβέντους: Φαν Ντερ Σάαρ, Φεράρα, Ο’ Νιλ (60′ Μπιριντέλι), Τακινάρντι, Πεσότο, Κόντε, Ιουλιάνο, Τζάνκι (57′ Ραμπούλα), Ντελ Πιέρο, Κοβάτσεβιτς, Ιντσάγκι (63′ Τρεζεγκέ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ