Ολυμπιακός : Οκτώ «θρυλικά» παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία (vids)

Ολυμπιακός : Οκτώ «θρυλικά» παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία (vids)

Οκτώ παιχνίδια. Οκτώ αγώνες που φωνάζουν «Ολυμπιακός» και κάνουν τους φίλους των Περαιωτών να ανατριχιάζουν κάθε φορά που αναφέρονται σε αυτούς. Το10.gr σας τους παρουσιάζει.

Ο Ολυμπιακός έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ευρώπη. Πάνω από 500 παιχνίδια στη Euroleague, με 300 νίκες (τις οποίες έφτασε στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα), τρία τρόπαια, και δέκα Final Four (είτε ως Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είτε ως Euroleague) με οκτώ τελικούς.

Ανά τα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» μας έχουν χαρίσει σπουδαία ματς, με 100άρες και επικές ανατροπές. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά η Λιονταρίσια καρδιά των παικτών που πάλεψαν για το έμβλημα και χάρισαν μοναδικές στιγμές στον κόσμο της ομάδας.

Με αφορμή, λοιπόν, τα γενέθλια του συλλόγου από τον Πειραιά, to10.gr σας παρουσιάζει οκτώ από τους αγώνες που έμειναν στην ιστορία και έκαναν την Ευρώπη να… τρίβει τα μάτια της.

Ολυμπιακός-Ουνιόν Ολίμπια 113-80 (19/12/2007)

Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι της κανονικής περιόδου, 9η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Ολίμπια. Φυσιολογικά το φαβορί οι «ερυθρόλευκοι» κάτι που επιβεβαιώθηκε. Με συναρπαστικό τρόπο.

Το τελικό 113-80 εντυπωσίασε τους πάντες. Οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον εκείνο το βράδυ έθεσαν δύο ρεκόρ συλλόγου τα οποία κρατούν μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι 113 πόντοι είναι οι περισσότεροι που έχουν πετύχει οι Πειραιώτες, ενώ η συνολικοί πόντοι στο σύστημα αξιολόγησης έφτασαν τον φοβερό αριθμό 141.

Ολυμπιακός-Σιένα 89-41 (22/3/2011)

Πρώτο παιχνίδι στα play-off του 2011 απέναντι στην πανίσχυρη Μοντεπάσκι Σιένα. Το τζάμπολ γίνεται και κανείς δεν ήταν έτοιμος να αντικρίσει αυτό που θα συνέβαινε.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά με ένα τρομακτικό 19-0 και οι Ιταλοί που τα έχουν χαμένα, καταφέρνουν να σημειώσουν το πρώτο τους καλάθι δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δράμα των παικτών του Σιμόνε Πιανιτζιάνι όμως δεν έχει τελειωμό. Πρώτη περίοδος 24-4, δεύτερη περίοδος 23-5, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαλύσει τη Σιένα με το ημίχρονο να κλείνει στο 47-9!

Οι Ιταλοί παραμένουν άστοχοι όλο το βράδυ (9/46 δίποντα, 3/15 τρίποντα). Έτσι ένα ακόμη ρεκόρ έρχεται για τους Πειραιώτες με 55 συνολικά ριμπάουντ που κρατά μέχρι τις μέρες μας.

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 71-68 (23/5/2015)

Ανήμερα της γιορτής του Άγιου Γεώργιου ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Μπαρτσελόνα θέλοντας την πρόκριση για το Final 4 της Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει ένα μεγάλο διπλό στη Βαρκελώνη και προηγούνται ήδη 2-1.

Το ματς είναι θρίλερ από την αρχή μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Το σκορ είναι στο 68-68. Η τελευταία επίθεση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου καταλήγει στα χέρια του Πρίντεζη που με τρίποντο δίνει τη νίκη και την πρόκριση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 78-82 (19/5/2017)

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε Final 4 και η ΤΣΣΚΑ τη θυμάται καλά. Όπως φυσικά και τις υπόλοιπες.

Οι Ρώσοι είναι σταθερά μπροστά στο σκορ σε όλον τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που το θέλει.

Δύο τρίποντες «βόμβες» των Σπανούλη και Γκριν μετά και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αποκλείεται σε ακόμα ένα νοκ-άουτ από τους «ερυθρόλευκους».

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 68-70 (15/5/2015)

Στο συγκεκριμένο ματς όλα πηγαίνουν στραβά για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Όμως βρίσκουν τον τρόπο και μένουν κοντά στο σκορ σε όλη την αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά χρειάζονται ένα «θαύμα» για ανατρέψουν την κατάσταση. Ένα «θαύμα» ή τον Βασίλη Σπανούλη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού γυρίζει τον… διακόπτη και στα τελευταία λεπτά δίνει ρεσιτάλ χαρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-58 (24/4/1997)

Το πρώτο Ευρωπαϊκό στην ιστορία του Ολυμπιακού είναι γεγονός. Έπειτα από δύο χαμένους τελικούς (1994,1995) οι «ερυθρόλευκοι» με ηγέτη τον εκρηκτικό Αμερικανό, Ντέιβιντ Ρίβερς, φτάνουν στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε ένα ματς που οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απέναντι στους Καταλανούς, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έμελλε να γίνει ο άνθρωπος που θα γραφόταν στην ιστορία του συλλόγου, ως ο πρώτος που οδήγησε του Πειραιώτες στον τίτλο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 52-69 (10/5/2013)/Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 100-88 (12/5/2013)

Εδώ δεν μπορούσαμε να μην βάλουμε και τις δύο εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο Final 4 του Λονδίνου. Οι Πειραιώτες είχαν στις τάξεις τους τον MVP της Euroleague (Σπανούλης) και ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε κανένα θρίλερ. Επιβλητική εμφάνιση από όλη την ομάδα και τελικός…

Εκεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης τα πράγματα δεν αρχίζουν καλά. Η συνέχεια όμως είναι διαφορετική. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ό,τι θέλουν και εν τέλει ρίχνουν μια επική 100άρα που τους χαρίζει το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο.

Κάνοντας έτσι τον Γιώργο Μπαρτζώκα τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατακτά τη Euroleague.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 61-62 (13/5/2013)

Φτάνουμε λοιπόν στην κορυφαία στιγμή της ιστορία του Ολυμπιακού. Σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν συμβεί στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Τα φοβερά «μωρά» του Ίβκοβιτς σοκάρουν ολόκληρη την Ευρώπη και νικάνε την ΤΣΣΚΑ η οποία είχε προηγηθεί ακόμα και με 19 πόντους δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το παιχνίδι θα περάσει στην ιστορία όχι μόνο για την ανατροπή, αλλά και ως μάθημα. Ότι ο μικρός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο και πως πρέπει να παλεύεις μέχρι την τελευταία στιγμή για τον στόχο σου, αν θες να τον πετύχεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ