Ο Μπάρκας «έφαγε» τον υπεύθυνο μεταγραφών της Σέλτικ!

Ο Μπάρκας «έφαγε» τον υπεύθυνο μεταγραφών της Σέλτικ!

Πως συνδέεται η αποχώρηση του ανθρώπου που έτρεξε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Σέλτικ με τον Βασίλη Μπάρκα; Η ιστορία έχει ενδιαφέρον.

Πήγε στη Σέλτικ το 2019 και ανέλαβε διπλό ρόλο. Τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας. Είχε εμπειρία από την Premier League και τούτο είναι που έκανε τους Σκωτσέζους να του δώσουν τη δουλειά χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο Νικ Χάμοντ, παλαίμαχος τερματοφύλακας της Άρσεναλ, είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής της Γουέστ Χαμ έως την άνοιξη του 2018. Νωρίτερα είχε υπάρξει σκάουτερ στην Άρσεναλ. Θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία της Σέλιτκ όταν τον είχε προσλάβει. Και – ως παλαίμαχος τερματοφύλακας – ήταν εκείνος που το περασμένο καλοκαίρι είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Βασίλη Μπάρκα από την ΑΕΚ.

Πείθοντας, μάλιστα, τη διοίκηση της Σέλτικ πως αξίζει να βγάλει από τα ταμεία της 4,5 εκατομμύρια λίρες για να κάνει δικό της τον Έλληνα τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Δεν ξόδεψε μόνο αυτά. Έδωσε άλλα πέντε εκατομμύρια για τον Αλμπιάν Αγιέτι, τον Ελβετό σέντερ φορ που πήρε από τη Γουέστ Χαμ. Τον Αγιέτι που σκόραρε μόλις έξι γκολ τη φετινή σεζόν.

Σπατάλησε λεφτά για τον Κλιμάλα (τρία γκολ) και τον Ντάφι που γρήγορα έφυγε ως δανεικός. Ο Χάμοντ βρέθηκε γρήγορα στο… στόχαστρο για τον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού. Βοήθησε σε αυτό και το γεγονός πως η Σέλτικ έμεινε από νωρίς πολύ πίσω στο κυνήγι του τίτλου, τον οποίο τελικά κατέκτησε με… χαώδη διαφορά η Ρέιντζερς.

Και πριν από λίγες μέρες; Αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο. Τα media στη Σκωτία αναφέρουν πως η επιλογή του Μπάρκα υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτής της απόφασης για απομάκρυνση του υπεύθυνου μεταγραφικού σχεδιασμού. Διότι ο Χάμοντ υπήρξε τερματοφύλακας.

Γράφουν πως ήταν μια λάθος επιλογή η απόκτηση του Έλληνα πορτιέρο, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως επιρρεπή στα λάθη. Και σημειώνουν πως αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους της απόλυσης του Χάμοντ έπειτα από δύο χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ