Euroleague: Ελεύθεροι και… ωραίοι ενόψει της νέας σεζόν

Euroleague: Ελεύθεροι και… ωραίοι ενόψει της νέας σεζόν

Η Euroleague φτάνει στο τέλος της, πολλοί σημαντικοί παίκτες μένουν ελεύθεροι και κάποιοι από αυτούς είναι έτοιμοι να αλλάξουν μπασκετική... στέγη.

Άλλη μια γεμάτη σεζόν για τη Euroleague πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος, καθώς εκκρεμεί μόνο το Final Four της Κολωνίας για να μάθουμε ποιος θα κάτσει στον «θρόνο» της Ευρώπης. Φυσικά και τα πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, έτσι οι ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν για να γεμίσουν τα κενά που θα δημιουργηθούν στα ρόστερ τους με τις αποχωρήσεις παικτών.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται προβλέπεται «καυτό» καθώς αρκετοί πρωταγωνιστές από τους συλλόγους της Euroleague μένουν ελεύθεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα αν θα μείνουν στις ομάδες τους, αν θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάποια μεγαλύτερη, ή αν πάρουν τη μεγάλη απόφαση να φτιάξουν βαλίτσες για την άλλη όχθη του Ατλαντικού και το ΝΒΑ, που πάντα είναι στο μυαλό των αθλητών τέτοιου επιπέδου.

Ονόματα όπως αυτά των Βασίλιε Μίτσιτς, Κέβιν Πάνγκος, Ντίνου Μήτογλου, Ιωάννη Παπαπέτρου και Τάιλερ Ντόρσεϊ αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση τους και που θα επιλέξουν να αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Υποψήφιοι για το ΝΒΑ

Vasilije Micic - Anadolu Efes Istanbul - EB20

Το όνειρο κάθε αθλητή είναι να αγωνιστεί στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, το ΝΒΑ και η Euroleague τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον καλύτερο «προθάλαμο» για τον μαγικό κόσμο, τροφοδοτώντας συνεχώς με καλούς Ευρωπαίους παίκτες, ή ακόμα και με Αμερικανούς που… ψήθηκαν στα παρκέ της Γηραιάς Ηπείρου.

Ένα από τα μεγάλα φαβορί είναι ο Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ της Αναντολού Εφές μένει ελεύθερος και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο τους με τους Τούρκους, ενώ πολλά δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει αρνηθεί πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν τα δικαιώματα και τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του παίκτη και αν κρίνουμε από τις διαθέσεις της ομάδας όσον αφορά τους Ευρωπαίους τότε είναι κάτι πολύ πιθανό.

Άλλα δύο ονόματα που θα μπορούσαν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ είναι αυτά των Γουέιντ Μπόλντγουιν και Γκερσόν Γιαμπουσέλε, οι οποίοι έχουν περάσει και παλαιότερα από το ΝΒΑ, κάνοντας τους να σκεφτούν πολύ σοβαρά μία πρόταση από κάποια ομάδα.

Αυτοί που μένουν Ευρώπη (στην ίδια ομάδα όμως;)

Kevin Pangos - Zenit St Petersburg - EB20_bc9ehq9ulemma6qp

Το πιο «καυτό» όνομα έπειτα από αυτό του Μίτσιτς είναι χωρίς αμφιβολία αυτό του Κέβιν Πάνγκος. Ο Καναδός έχει κάνει «όργια» με τη φανέλα της Ζενίτ, φτάνοντας μια ανάσα από το Final Four και κοντράροντας στα ίσα τη Μπαρτσελόνα, οδηγώντας τη σειρά στο έσχατο παιχνίδι, με τους Καταλανούς εν τέλει να παίρνουν την πρόκριση.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του παίκτη και θέλει να τον κάνει ξανά κάτοικο Βαρκελώνης, ποντάροντας στις σχέσεις του με τον Λιθουανό τεχνικό ο οποίος μας τον σύστησε στη Euroleague όταν η Ζάλγκιρις τον απέκτησε από τη Γκραν Κανάρια. Ωστόσο η Ζενίτ φαντάζει το μεγάλο φαβορί για να τον κρατήσει έχοντας κάνει ήδη πρόταση για δύο επιπλέον χρόνια, με τον Πάνγκος να είναι… ζεστός.

Επιπλέον, μερικές περιπτώσεις που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μας είναι των Τόμας Ουόκαπ ο οποίος φαίνεται πως βρίσκεται στον μπλοκάκι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ έχει ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, αλλά σαν φήμη και τίποτα παραπάνω.

Achille Polonara - TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz - EB20

Ακόμη οι Ακίλε Πολονάρα που ήταν εντυπωσιακός με τη Μπασκόνια και Τζέιλεν Ρέινολντς που επίσης έκανε μια γεμάτη σεζόν με τη Μπάγερν Μονάχου είναι πιθανό να βρεθούν σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κλαμπ. Άλλη μία περίπτωση είναι αυτή του Λορέντζο Μπράουν της Φενέρμπαχτσε, με τον Αμερικανό να μην κάνει και την καλύτερη χρονιά, ωστόσο όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν τι μπορεί να προσφέρει. Δεν μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια, ο οποίος όμως όλα δείχνουν πως θα καταλήξει στη Ρεάλ, καθώς οι Ισπανοί φαίνεται πως πλήρωσαν τη ρήτρα του παίκτη στους Βάσκους και θα τον κάνουν δικό τους.

Το ελληνικό… ενδιαφέρον

Φυσικά οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση με κάποιους παίκτες να είναι ήδη στο στόχαστρο τους, κάποιους να που βρίσκονται στο ρόστερ τους να μην γνωρίζουμε αν τελικά επιλέξουν να μείνουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην πατρίδα μας.

Ολυμπιακός

Tyler Dorsey - Maccabi Playtika Tel Aviv - EB20

Ο «ερυθρόλευκοι» έμειναν νωρίς εκτός και έτσι έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους να κάνουν τις κινήσεις του και να επιστρέψουν πιο δυνατοί για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στη Euroleague και τα play-off. Ο μεγάλος στόχος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον Έλληνα γκαρντ να φαίνεται πως θα αποχωρήσει από τη Μακάμπι, ενώ πρόσφατα ρεπορτάζ θέλουν να έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και να περιμένει απλά μήπως προκύψει κάτι από το ΝΒΑ.

Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό είναι και αυτό του Τζόρνταν Λόιντ. Ο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με τους Σέρβους στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης και αν μη τι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» του χρόνου, κυρίως λόγο της ικανότητας του να βάζει με ευκολία τη μπάλα στο καλάθι.

Παναθηναϊκός

Konstantinos Mitoglou - Panathinaikos OPAP Athens - EB20

Ο Παναθηναϊκός διένυσε κι εκείνος μια άσχημη σεζόν την οποία θέλει να αφήσει πίσω του και με τον Όντεντ Κάτας πλέον στον πάγκο του θέλει να χτίσει κάτι καλό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ωστόσο ο Ισραηλινός τεχνικός θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ρόστερ του, με πέντε κομβικούς παίκτες του τριφυλλιού να μένουν ελεύθεροι.

Αρχικά, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ είναι βέβαιο πως θα έχει προτάσεις από την Ευρώπη, αλλά και ο ίδιος έχει αφήσει την πόρτα του ΝΒΑ ανοιχτή και αν προκύψει κάτι που τον ενδιαφέρει ίσως πάρει τη μεγάλη απόφαση για τον μαγικό κόσμο.

Ο έτερος Έλληνας είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να έχει τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον της Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ και του Μάνου Παπαδόπουλου, ενώ δημοσιεύματα έκαναν λόγω ακόμα και για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέλος, οι δύο καλύτεροι ξένοι των «πρασίνων» Νεμάνια Νέντοβιτς και Μάριο Χεζόνια, μένουν ελεύθεροι χωρίς κανείς αυτή τη στιγμή να μπορεί να προβλέψει τις θα συμβεί με το μέλλον τους.

Mario Hezonja - Panathinaikos OPAP Athens - EB20

Σε ό,τι αφορά τον Σέρβο, ο οποίος λογικά θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, λόγω αρρυθμιών που του προκάλεσε ο κορωνοϊός, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, με τον ίδιο όμως μέσω του Twitter να τονίζει πως υπάρχουν πιθανότητες να τον δούμε και του χρόνου στα πράσινα. Καθώς ο Παναθηναϊκός τον έχει στηρίξει σε όλη τη σεζόν με τα προβλήματα τραυματισμών του και εκείνος μέχρι τα μέσα της σεζόν ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού».

Ο Χεζόνια είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση καθώς τον πρώτο λόγο στην υπόθεση του έχει η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μπορούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους και αν ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει θα πρέπει να πληρώσει ένα ικανό ποσό για να τον κάνει δικό του, ενώ πάντα υπάρχει και η επιλογή του ΝΒΑ. Η αγάπη του Κροάτη για την ελληνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από γνωστή, έτσι είναι πιθανό να κάνει ό,τι μπορεί να παραμείνει κάτοικος Αθήνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ