Όταν ο Ατματσίδης έγινε σκόρερ κι έστειλε την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League (vid)

Όταν ο Ατματσίδης έγινε σκόρερ κι έστειλε την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League (vid)

Πριν από 22 χρόνια τέτοια μέρα, ο Ηλίας Ατματσίδης εκτελούσε εύστοχα ένα πέναλτι κόντρα στην Ξάνθη, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στην ΑΕΚ που βρέθηκε έτσι στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

Στις 23 Μαίου του 1999 η ΑΕΚ υποδεχόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια την Ξάνθη για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και με νίκη εξασφάλιζε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση έναντι του Παναθηναϊκού και την έξοδό της στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης με το 22ο του γκολ σε εκείνη τη σεζόν, έδωσε προβάδισμα στην Ένωση αλλά η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο και το άγχος κατέβαλε την ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν.

Στο 65′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και παράλληλα τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει και πάλι το προβάδισμα και την κατάσταση στα χέρια της. Προς έκπληξη όλων, αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, ήταν ο Ηλίας Ατματσίδης που έστησε την μπάλα στα 11 βήματα κι εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι έγινε ο μοναδικός μέχρι σήμερα τερματοφύλακας στην ιστορία του συλλόγου που έχει σκοράρει σε κανονική διάρκεια αγώνα. Η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό και έχοντας και την ισοβαθμία, δεν είχε πια κανένα ενδιαφέρον το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ