Τα (τέσσερα) σπάνια γκολ που είδαμε φέτος στην Ελλάδα (vids)

Τα (τέσσερα) σπάνια γκολ που είδαμε φέτος στην Ελλάδα (vids)

Από αυτά που βλέπεις μία φορά στα τόσα χρόνια αλλά θυμάσαι για πάντα.

Με τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν σε επίπεδο ομάδων Super League τουλάχιστον (εκκρεμεί η ρεβάνς του μπαράζ Παναιτωλικός – Ξάνθη) και ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της επόμενης.

Μια σεζόν ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας με τα γήπεδα να είναι άδεια και τον κόσμο να χάνει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά -μεταξύ άλλων- και κάποιες από τις στιγμές που αναμφίβολα θα μνημονεύονται για χρόνια. Ανεξαρτήτως προτιμήσεως ομάδας.

Όπως αυτές που θα δούμε παρακάτω όπου συγκεντρώσαμε τα τέσσερα πιο σπάνια γκολ που μπήκαν σε ματς πρωταθλήματος ή Κυπέλλου. Δεν μιλάμε για κάποιο ψαλιδάκι που ναι μεν δεν βλέπεις και κάθε μέρα αλλά είναι γκολ που μπαίνει συχνά-πυκνά. Κριτήριο είναι κυρίως η σπανιότητα και δευτερευόντως η ομορφιά. Δείτε και θα καταλάβετε…

Το απευθείας κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία

Ξεκινώντας με χρονολογική σειρά, στις 13 Δεκέμβρη η ΑΕΚ αγωνιζόταν με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη σε ένα απίθανο σε εξέλιξη ματς που βρήκε την Ένωση νικήτρια με 4-3. Αυτό που έμεινε όμως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήταν το δεύτερο γκολ που πέτυχαν οι «κιτρινόμαυροι» με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έπιασε στον ύπνο τον Βέλχουρστ και με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έκανε το 2-1 για την ομάδα του στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ιδιο γήπεδο, ίδια ομάδα, άλλος σκόρερ

Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την 21η Δεκεμβρίου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος τον Βόλο στη Ριζούπολη. Το τελικό 2-2 φυσικά δεν αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα αλλά στην ιστορία μένει κάτι άκρως εντυπωσιακό.

Η ΑΕΚ σκοράρει ξανά με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Μέσα σε οκτώ μέρες, στο ίδιο γήπεδο, με «δράστη» αυτή τη φορά τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός νίκησε τον Κλέιμαν και έκανε το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό με την Ένωση να πετυχαίνει μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα δύο φορές, ένα γκολ που είχαμε χρόνια να δούμε σε ελληνικό γήπεδο.

Η ευφυΐα του Μπουχαλάκη 

Στις 4 Μαρτίου ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο ματς αλλά στη Θεσσαλονίκη οι «κίτρινοι» έχουν την πρόκριση στα χέρια τους χάρη στο γκολ του Μπρούνο Γκάμα. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον Αντρέα Μπουχαλάκη.

Ο μέσος των Πειραιωτών με μια απίθανη έμπνευση, κρύβεται πίσω από το δοκάρι, κλέβει την μπάλα από τον ανυποψίαστο Κουέστα και πλασάρει σε άδεια εστία για το 1-1 που δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό και κάνει τον Μπουχαλάκη viral σε όλο τον κόσμο. Και δικαιολογημένα.

Ο «εκτελεστής» Παπαδόπουλος

Είναι το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων στην Τρίπολη με τον Παναθηναϊκό να κρατά τη νίκη κόντρα στον Αστέρα. Μια νίκη που θα έφερνε τους «πράσινους» ακόμη πιο κοντά στην τετράδα των πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι κερδίζουν ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ανεβαίνει μέχρι και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα φτάνει στον Φερνάντεθ, εκείνος γυρίζει στο σημείο του πέναλτι κι ο Παπαδόπουλος με τελείωμα που θα ζήλευε κι ο… Λεβαντόφσκι «εκτελεί» τον Διούδη για το 2-2 και πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ