Ρόνι Λόπες – Ένας top class ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό (vids)

Ρόνι Λόπες – Ένας top class ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό (vids)

Η μεταγραφή του Ρόνι Λόπες βρίσκεται στην τελική της ευθεία και to10.gr σας παρουσιάζει τον 25χρονο εξτρέμ που έχει τη δυνατότητα να... εκτοξεύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων»!

Μία σπουδαία προσθήκη για τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά στην πραγματοποίηση ενός ακόμη μεγάλου deal. Με τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων» να ανεβαίνει επίπεδο πλέον. Ο λόγος για τον Ρόνι Λόπες.

Καταρχάς, να αναφέρουμε την είδηση. Στην Πορτογαλία λένε πως ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ταξιδεύει άμεσα στην Ελλάδα (πιθανώς τη Δευτέρα 16/8) για να ολοκληρώσει και τυπικά τον δανεισμό του από τη Σεβίλλη (θα υπάρχει πιθανότατα οψιόν αγοράς πάνω από 10 εκατομμύρια)! Μεγάλη προσθήκη για τον Ολυμπιακό, αν ολοκληρωθεί φυσικά.

Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος είναι μόλις 25 ετών και έχει στοιχίσει ήδη 38 εκατομμύρια ευρώ σε όλες τις μεταγραφές του! Αρχικά, το 2012 η U18 της Μάντσεστερ Σίτι τον είχε αγοράσει με 1 εκατ. ευρώ. Το 2015 η μετακίνηση του Λόπες από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μονακό είχε στοιχίσει 12.000.000 ευρώ. Και το 2019 η Σεβίλλη έδωσε 25 εκατομμύρια στην ομάδα από το Πριγκιπάτο για να τον κάνει δικό της.

Η χρηματιστηριακή αξία του Ρόνι Λόπες, σύμφωνα με το transfermarkt, βρίσκεται πλέον στα 7 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τον Ολυμπιακό. Για τα ελληνικά δεδομένα είναι μία σπουδαία κίνηση, ενώ αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ με την ποιότητα και την εμπειρία του την προσπάθεια των Πειραιωτών για διάκριση στην Ευρώπη και το Europa League.

Το10.gr, με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Λόπες στον Ολυμπιακό, παρουσιάζει τον Πορτογάλο winger, που μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ με απόλυτη επιτυχία και ο οποίος έρχεται για να ανεβάσει αρκετά το επίπεδο της μεσοεπιθετικής γραμμής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Το ξεκίνημα στην Μπενφίκα και η Μάντσεστερ Σίτι

O Ρόνι Λόπες αποτελεί την τελευταία δεκαετία έναν από τους παίκτες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου που στην Ιβηρική περίμεναν και περιμένουν να κάνει τη διαφορά. Είναι μόλις 25 ετών (28/12/1995) και αγωνίζεται κυρίως δεξιός εξτρέμ, παίζει και αριστερά αλλά και πίσω από τον φορ. Έχει την ικανότητα να συγκλίνει και να πηγαίνει συνεχώς στο ένας με έναν, ενώ είναι ένας εξτρέμ που βρίσκει αρκετά συχνά δίχτυα.

Ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού έχει γεννηθεί στη Βραζιλία αλλά έχει πορτογαλικό διαβατήριο, όπως συνηθίζεται με αρκετούς ποδοσφαιριστές στη χώρα. Είναι μια περίπτωση από το τοπ επίπεδο, εφόσον ο Ολυμπιακός καταφέρει και κάνει το «μπαμ» και τον κλείσει είτε με μεταγραφή είτε με τη μορφή δανεισμού (το πιθανότερο σενάριο).

Ο Λόπες ξεκίνησε την καριέρα του στις ομάδες Νέων της Μπενφίκα, αφού παρότι τυπικά είναι Βραζιλιάνος μεγάλωσε στην Πορτογαλία. Οι γονείς του του έδωσαν τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο που λάτρευε από μικρό παιδί και στην Μπενφίκα αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες μέχρι και την Κ18.

Στην πρώτη Γενάρη του 2012 και ενώ τον παρακολουθούσαν πολλές μεγάλες ομάδες, καθώς θεωρήθηκε το «διαμάντι» της Πορτογαλίας μετακόμισε στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους πολίτες να καταβάλλουν 1 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα. Στην πρώτη του χρονιά στη δεύτερη ομάδα της Σίτι είχε 23 συμμετοχές, 5 γκολ και 10 ασίστ σε ηλικία μόλις 16 ετών. Την επόμενη σεζόν και πάλι με τη δεύτερη ομάδα της Σίτι είχε 24 ματς, 11 γκολ και 7 ασίστ, ενώ συνολικά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε στα δυο χρόνια μόλις σε 5 ματς και είχε 1 γκολ και 2 ασίστ. Βέβαια ήταν μόλις 17-18 ετών.

Η… εκτόξευση στη Γαλλία και η εθνική Πορτογαλίας

Τη σεζόν 2014/15 η Λιλ τον πήρε δανεικό από τη Σίτι, ενώ το καλοκαίρι του 2015 είχε αποφασίσει να φύγει και η Μονακό μετά τη σεζόν που έκανε στη Λιλ έδωσε 12.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Με τη Λιλ και στις δυο θητείες του είχε συνολικά 72 συμμετοχές, 12 γκολ και 9 ασίστ, ενώ στη Σίτι είχε 5 ματς, 1 γκολ και μια ασίστ.

Με τη φανέλα της Μονακό ήταν εξαιρετικός και εκτόξευσε την αξία του, έχοντας 82 ματς, 21 τέρματα και 14 ασίστ, ενώ η παρουσία του στη Γαλλία από το 2014 ουσιαστικά μέχρι και το 2019 που πήγε στη Σεβίλλη ήταν αυτή που «τρέλανε» όλη την Ευρώπη, με τους Σεβιγιάνους να δίνουν «μάχη» με τα μεγαλύτερα κλαμπ για να τον αποκτήσουν (μεταξύ των οποίων και οι Μίλαν, Ρόμα, Ίντερ, Νάπολι). Η παρουσία του στη Γαλλία ήταν αυτή που τον έστειλε και στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, όπου μετράει 2 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και 65 συνολικά με τις πιο μικρές ηλικίες με 20 γκολ.

Η μεταγραφή των 25 εκατομμυρίων στη Σεβίλλη

Στα 25 του χρόνια έχοντας χριστεί και διεθνής με την Πορτογαλία ήταν μία μεταγραφή που κόστισε περισσότερο από κάθε άλλη στη Σεβίλλη (η Marca έκανε λόγο για 25 εκατ. ευρώ), δείγμα της τεράστιας ποιότητας που διαθέτει, καθώς μιλάμε για το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας της Ανδαλουσίας που αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Στη Σεβίλλη όμως για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκε πολύ έχοντας 14 ματς συνολικά και μια ασίστ, ενώ πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νις όπου είχε μια γεμάτη σεζόν με 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 5 γκολ και 2 ασίστ και τον ξαναέφερε στο προσκήνιο. Εκτός από τον Ολυμπιακό βρίσκεται στο στόχαστρο και της Μπενφίκα, ενώ λέγεται πως τον κοιτάζουν και ομάδες από τη Γαλλία, την Ιταλία αλλά και την Ασία. Για τους ερυθρόλευκους καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη μεταγραφή είναι από το γεγονός ότι έχει ετήσιες αποδοχές 2.3 εκατ. ευρώ, αλλά και πολλούς υποψήφιους »μνηστήρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ