Λέικερς – Το «Back to the future» του NBA

Λέικερς – Το «Back to the future» του NBA

Οι Λος Άντζελες Λέικερς «τάραξαν τα νερά» του NBA, με κινήσεις που θυμίζουν... 2013 και to10.gr αναλύει το πλάνο των «λιμνάνθρωπων» σε ένα σκηνικό, βγαλμένο από το «Back to the future».

Το 2020 οι Λέικερς έφεραν ξανά το δαχτυλίδι του NBA στο Λος Άντζελες, μετά από 10 χρόνια. Μετά από την περσινή «άνυδρη» σεζόν ενίσχυσαν τον Άντονι Ντέιβις και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, στρεφόμενοι κυρίως στην εμπειρία κι εκμεταλλευόμενοι τόσο την απήχηση της πόλης, όσο και την επιθυμία παικτώνν να βρεθούν σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, με όλα τα μεγάλα ονόματα να φέρνουν μνήμες 2013 και το ρόστερ των «Λιμνανθρώπων» να φαίνεται επηρεασμένο από τη γνωστή Χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας «Back to the Future»…

Η «εκτόξευση» που δεν έγινε ποτέ

Ήταν το καλοκαίρι του 2012 με τους «Purple and Gold» να είναι αποφαισμένοι να πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου τη σεζόν που επρόκειτο να ξεκινήσει σε λίγους μήνες, οπότε αποφάσισαν να πάρουν από νωρός δραστικά μέτρα. Ντουάιτ Χάουαρντ και Στηβ Νας αποκτήθηκαν από Μάτζικ και Σανς, κάνοντας τη λίγκα να τρομάζει. Όλα έδειχναν τέλεια «στα χαρτιά», μόνο που κάθε άλλο παρά έτσι εξελίχθηκαν.

Ο Νας τραυματίστηκε στα πρώτα ματς της σεζόν, θέτοντας τέλος στην καριέρα του κι αφήνοντας αρκετά από τα «χρέη» της οργάνωσης στον Κόμπι, που ήδη είχε την αποστολή να σκοράρει. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ προερχόταν από χειρουργείο στην πλάτη, αλλά πάνω στον ενθουσιασμό του να γυρίσει, καθώς δεν ήθελε να χάσει τη δράση, δεν άφησε το σωστό χρόνο στη μέση του να αναρρώσει κι εμφανίστηκε λοιπόν πιο αργός, με πόνους στη μέση. Πάλι βέβαια έκανε double-double σε πόντους και ριμπάουντ,(18.3 και 12.2 αντίστοιχα) δε θύμιζε όμως σε τίποτα το θηρίο που σκέπαζε τα καλάθια στο Ορλάντο.

Πάου και Κόμπι δεν έλειψαν από το ιατρικό δελτίο, με τον Ισπανό να χάνει δύο μεγάλα διαστήματα μέσα στη σεζόν. Βλέποντας τον φίλο του να βρίσκεται στα «πιτς» Ο Μπράιαντ πήρε όλο το βάρος πάνω του, μέχρι που… προδόθηκε «εκ των έσω».

Προς το τέλοςτης σεζόν η ομάδα πάλευε για να μπει στα playoffs και κόντρα στους Γουόριορς ο «Black Mamba» δεν άντεξε. Κατά τη διάρκεια του ματς κατέρρυσε δύο φορές πριν ο αχίλλειος τένοντας του παραδώσει εντελώς «πνεύμα» και οδηγηθεί σε ρίξη, την ώρα που διένυε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του (27.3 πόντοι, 6 ριμπάουντ) Ουσιαστικά από εκείνο το ματς, μέχρι και την απόσυρσή του το 2016, δε θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

Μόνο ένα πράγμα φαινόταν ικανό να περιορίσει την ομάδα του Ντ’ Αντόνι, οι τραυματισμοί και αυτό ακριβώς συνέβη.

Την ίδια σεζόν ο Άντονι Ντέιβις επιλεγόταν στο νούμερο 1 του ντραφτ από τους Πέλικανς, εντυπωσιάζοντας ως ρούκι, Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς «έφραξε» τον δρόμο στους Νικς του Καρμέλο στην post season, με τον Άντονι μάλιστα να βρίσκεται στη συζήτηση για το βραβαείο του MVP της χρονιάς, ο Γουέστμπρουκ εξακολουθούσε να είναι εκρηκτικός, χωρίς τόση μανία για τα triple double και οι Τζόρνταν και Αρίζα δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά, με τους Γουίζαρντς να μην μπαίνουν καν στα playoffs και τους Κλίπερς να αποκλείονται στον πρώτο γύρο από τους Γκρίζλις.

Ράσελ, Τζόρνταν και Μέλο ονειρεύονται, με Χάουαρντ και Αρίζα να δείχνουν τον δρόμο

Ο Χάουαρντ επέστρεψε στο Λος Άντζελες μετά το πέρασμά του από τη Φιλαδέλφεια και θα δείξει σε Γουέστμπρουκ και Άντονι τις απαιτούμενες προσαρμογές ώστε να αποδεχθούν ο καθένας το ρόλο του, βάζοντας το «εγώ» κάτω από το «εμείς» για το καλό του συνόλου. Το 2020 δεν είχε καμία σχέση με την προ επταετίας παρουσία του εκεί. Μπορεί οι αριθμοί του να σημείωσαν πτώση, η προσφορά του όμως ήταν ολοφάνερη και πολύ μεγαλύτερη από τη στατιστική αποτύπωση.

Ήθελε να βοηθά στην άμυνα, ήταν πρόθυμος να παίξει επιτέλους Pick ‘N Roll, μα πάνω από όλα ήξερε πως θα ερχόταν από τον πάγκο. Όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση δευτερόλεπτο, αλλά βρέθηκε στην καλύτερη φυσική κατάσταση που υπήρξε ποτέ ως τότε και φυσικά δικαιώθηκε για την όλη του προοσέγγιση, φτάνοντας ως την κορυφή του NBA στη χρονιά της «φούσκας».

Όσο για τον Αρίζα, ξαναφορά τη φανέλα των Λέικερς μετά από 13 ολόκληρα χρόνια κι ελπίζει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, φεύγοντας ως πρωταθλητής το 2009

Ο Γουέστμπρουκ προσαρμόστηκε κάπως στους Ρόκετς, όμως η συνύπαρξη με τον Χάρντεν ήταν εξ ορισμού δύσκολη. Έχει βέβαια και άλλα ζητήματα τώρα καθώς στους Γουίζαρντς αναγκαστικά ξαναγύρισε στον ρόλο του «πρώτου βιολιού», ενώ τώρα θα πρέπει όχι μόνο να λειτουργεί ξανά χωρίς να είναι ο πρώτος στο ρόστερ, ενώ θα χρειαστεί να συνυπάρξει όχι με έναν, αλλά με τρεις αστέρες. Η λογική λέει πως ξέρει την κατάσταση στο νέο του «σπίτι», έχοντας μπροστά του την ιδανική ευκαιρία για το πρώτο του πρωτάθλημα, το αν και κατά πόσο θα ταιριάξει όμως μένει να φανεί.

Ο Άντονι από τη δική του πλευρά ναι μεν βρίσκεται επίσης μπροστά σε ενδεχόμενη πρώτη κατάκτηση, όμως δεν έχει τέτοια θέματα να τον αγχώνουν, καθώς είχε βρεθεί με το «ένα πόδι» εκτός λίγκας, όταν οι Ρόκετς τον «έκοψαν» στην αρχή της σεζόν του 2019, μέχρι να του δώσουν την ευκαιρία οι Μπλέιζερς το 2020. Με χαρά αποδέχθηκε τη νέα θέση, δίνοντας ποιοτικά λεπτά, κυρίως ως «ρεζέρβα πολυτελείας» και είναι χαρούμενος που μπορεί και συνεχίιζει να κάνει αυτό που αγαπά.

Ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν έρχεται πια στην έτερη ομάδα της πόλης, προσπαθώντας να διαφυλάξει τη ρακέτα μαζί με Χάουαρντ, η κατάστασή του βέβαια παραμένει ερωτηματικό, καθώς προέρχεται από απραξία στους Νετς, με τον Νας να προτιμά είτε τον Κλάξτον στη θέση του, είτε να παίζει χωρίς καθαρό σέντερ.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δε θα έχουν καμιά αξία σε περίπτωση που «χτυπήσει πάλι την πόρτα ο ιός των τραυματισμών». Οι «Λιμνάνθρωποι» έχουν ρίξει παρόμοιο βάρος στη σεζόν, όπως το 2013, ελπίζουν όμως οι μεταγραφές να θυμηθούν τα νιάτα τους, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, όπως το θρυλικό DeLorean του «Back to the future» Του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με διαφορετική βέβαια κατάληξη σε σχέση με τότε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ