Ολυμπιακός – Το τρομερό σερί του Μπουχαλάκη συνεχίζεται… (vids)

Ολυμπιακός – Το τρομερό σερί του Μπουχαλάκη συνεχίζεται… (vids)

O Aνδρέας Μπουχαλάκης σκόραρε απέναντι στην Λαμία και συνέχισε ένα τρομερό σερί όταν βρίσκει δίχτυα με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με το διπλό από την έδρα της Λαμίας (1-2) και έκανε «σεφτέ» στις φετινές του υποχρεώσεις στη Superleague.

Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο Πάπε Αμπού Σισέ και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο Κρητικός μέσος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νέα σεζόν, με την παρουσία του στα χρόνια του Πορτογάλου τεχνικού να είναι άκρως επιδραστική.

Ο 28χρονος πήγε στον Ολυμπιακό το 2013 και μετά από δύο δανεισμούς σε Εργοτέλη και Νότινγχαμ Φόρεστ, βρήκε σταθερή θέση στα πλάνα της ομάδας το 2018.

Συνολικά, ο Μπουχαλάκης έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα 177 φορές, έχοντας απολογισμό δώδεκα γκολ και 15 ασίστ.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό στη περίπτωση του, εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, είναι πως όποτε βρήκε δίχτυα, η ομάδα του δεν έφυγε ποτέ ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο.

Ειδικότερα, οι Πειραιώτες μετρούν δέκα νίκες και μία ισοπαλία, η οποία όμως μετράει… σαν νίκη, καθώς έδωσε πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου, με το γκολ του απέναντι στον Άρη. Ο Μπουχαλάκης είδε για πρώτη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς στις 20 Δεκεμβρίου 2014 απέναντι στην Καλλονή για την 16η αγωνιστική της Superleague.

Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ (με Τύρναβο για το κύπελλο και Πανιώνιο για το πρωτάθλημα) πριν δοθεί δανεικός στην Νότινγχαμ, ενώ το πρώτο του γκολ με την επιστροφή του, ήταν και το παρθενικό του στην Ευρώπη, και το πέτυχε κόντρα στη Μπέρλνι (23/8/2018, νίκη με 3-1) για τα προκριματικά του Europa League.

Χωρίζοντας σε διοργανώσεις τα γκολ του, ο Μπουχαλάκης έχει σκοράρει οχτώ για τη Superleague, δύο για το κύπελλο και δύο στο Europa League, με την περσινή να είναι η πιο παραγωγική του χρονιά, καθώς πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Όσον αφορά την έδρα, ο Κρητικός χαφ δεν κάνει διακρίσεις, καθώς έχει πετύχει έξι γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ισάριθμα μακριά από τον Πειραιά.

Τρία τέρματά του έχουν δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις, τα γκολ του έχουν χαρίσει τη νίκη στους ερυθρόλευκους.

Άρης, ο αγαπημένος του αντίπαλος

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης βλέπει Άρη και… αφηνιάζει. Απέναντι στους κιτρινόμαυρους έχει βρει δίχτυα τρεις φορές, πετυχαίνοντας κάτι το μοναδικό σε κάθε περίπτωση.

Η αρχή έγινε στις 28 Νοεμβρίου 2020, με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 10η αγωνιστική της Superleague. Ο Κρητικός μέσος με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

Ωστόσο, το καλύτερο το φυλούσε για τα κρίσιμα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στα προημιτελικά του κυπέλλου της περσινής σεζόν, με τον Άρη να κρατά την πρόκριση στα χέρια του μέχρι το 87ο λεπτό.

Εκείνη όμως η στιγμή «έκρυβε» κάτι μαγικό. Ο Μπουχαλάκης «έπιασε» στον ύπνο τον Κουέστα και ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, στέλνοντας τους ερυθρόλευκους στον ημιτελικό, με ένα γκολ που έγινε θέμα και στην Ευρώπη.

Συνοπτικά τα ερυθρόλευκα γκολ του Μπουχαλάκη:

Σεζόν 2014-15

16η αγωνιστική – Superleague: Καλλονή – Ολυμπιακός 0-5 (πέτυχε το 0-5 στο 78΄)

Φάση των «16» – Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός – Τύρναβος 8-0 (πέτυχε το 3-0 στο 17΄)

Σεζόν 2015-16

1η αγωνιστική – Superleague: Ολυμπιακός – Πανιώνιος 3-0 (πέτυχε το 2-0 στο 72΄)

Σεζόν 2018-19

Προκριματικά Europa League: Ολυμπιακός – Μπέρνλι 3-1 (πέτυχε το 2-1 στο 49΄)

26η αγωνιστική – Superleague: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1 (πέτυχε το 2-1 στο 75΄)

Σεζόν 2019-20

26η αγωνιστική – Superleague: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 (πέτυχε το 2-0 στο 90+4΄)

Σεζόν 2020-21

10η αγωνιστική – Superleague: Άρης – Ολυμπιακός 1-2 (πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 29΄ και το 47΄)

12η αγωνιστική – Superleague: Λαμία – Ολυμπιακός 0-6 (πέτυχε το 0-1 στο 13΄)

Φάση των «32» – Europa League: Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 4-2 (πέτυχε το 1-0 στο 9΄)

Προημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας: Άρης – Ολυμπιακός 1-1 (πέτυχε το 1-1 στο 87΄)

Σεζόν 2021-22

2η αγωνιστική – Superleague: Λαμία – Ολυμπιακός 1-2 (πέτυχε το 0-2 στο 32΄)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ