Διάσημοι μπαμπάδες, ελπιδοφόροι γιοι- Ένα όνομα… δύο ιστορίες (pics, vids)

Διάσημοι μπαμπάδες, ελπιδοφόροι γιοι- Ένα όνομα… δύο ιστορίες (pics, vids)

Οι γιοι κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεχίζουν την παράδοση των διάσημων μπαμπάδων τους, αποδεικνύοντας ότι το κοινό όνομα δεν αποτελεί και απαραίτητα το εισιτήριό τους για το μέλλον.

Πολλά είναι τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έκαναν τεράστια καριέρα και προσέφεραν αξέχαστες στιγμές, που χαράχτηκα  στη μνήμη των φιλάθλων. Όταν δε ήρθε η ώρα του «αποχωρισμού», για κάποιους έγινε λόγος περί «τέλους εποχής», «οριστικό αντίο» και πολλές ακόμη χαρακτηριστικές εκφράσεις, ενώ για κάποιους άλλους, οι φίλαθλοι αρκέστηκαν σε ένα «ευχαριστώ».

Υπάρχουν όμως και οι ποδοσφαιριστές που ναι μεν «κρέμασαν τα παπούτσια» τους, ωστόσο μυήσαν τους απογόνους τους στο σπορ, χώρις απαραίτητα να καθίσταται αναγκαία η σύγκριση μεταξύ πατέρα και υιού. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να πει κανείς πως το παραπάνω δίπτυχο, αποτελεί μία μακρά παράδοση, σε βαθμό που έρχεται να ενσωματώνεται στην ιστορία της ομάδας.

Ντέιβιντ Μπέκαμ, Φιλ Νέβιλ, Μάτιτς, είναι κάποια ονόματα, του «χρυσού αιώνα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που οι γιοι τους, προετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους «σαν άλλοτε» ή έχουν ήδη ξεκινήσει την ποδοσφαιρική καριέρα τους.

Παίκτες των ακαδημιών, παίκτες που ήρθαν και έκαναν τη διαφορά στους «μπέμπηδες», εν ολίγοις, όλοι όσοι έγιναν τα «αγαπημένα παιδιά» της εξέδρας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, και οι γιοι τους, δημιουργούν μία ευθύνη απέναντι στο μέλλον του ποδοσφαίρου. Μέλλον που, οι υιοί, καλούνται να στηρίξουν και να εμπλουτίσουν.

Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος αστέρας που επέστρεψε «σπίτι του», ύστερα από 12 χρόνια, έγραψε τον γιο του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ αποτελεί τη μικρογραφία του «μεγάλου», καθώς εξωτερικά είναι ίδιοι.

Ο 11χρονος Κριστιάνο τζούνιορ βρίσκεται στις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» μετά από 3ετή θητεία στην Γιουβέντους, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.

Ο CR7 έχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις του, ότι ο «Τζούνιορ» έχει τις δυνατότητες να γίνει ποδοσφαιριστής και μάλιστα πολύ καλός, ωστόσο δεν θα τον πίεζε γι’ αυτό. Είναι ένα παιδί που έχει το μικρόβιο της ανταγωνιστικότητας αλλά διαθέτει καλή τεχνική, κάτι που ενδεχομένως θα τον βοηθήσει στο μέλλον.

Ο 11χρονος δε, θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής και να ξεπεράσει τον πατέρα του, αλλά συχνά «τσακώνεται» με τον μπαμπά του στο ζήτημα του junk food. Μη ξεχνάμε ότι ο Ρονάλντο στο περασμένο Euro, έκανε ολόκληρη «εκστρατεία» για το..νερό!

Ρομέο Μπέκαμ

Ο 19χρονος Ρομέο, έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της δεύτερης ομάδας της Ίντερ Μαϊάμι, της Φορτ Λοντερντέιλ. Είναι γνωστό πως ο πατέρας του, Ντέιβιντ, έχει αγοράσει την Ίντερ Μαϊάμι, ως νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και έχοντας στην πλάτη του μία αξέχαστη και μεγάλη καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο γιος του Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να μην πήγε στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένος για το επαγγελματικό ντεμπούτο του, σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια.

Χάρβεϊ Νέβιλ

Ο γιος του άλλοτε συμπαίκτη του Μπέκαμ στη Γιουνάιτεντ,Φιλ Νέβιλ, πήρε το μικρόβιο του πατέρα του. Ο Χάρβεϊ Νέβιλ – και ανηψιός του Γκάρι – είναι πλέον συμπαίκτης με τον Ρομέο στην Φορτ Λοντερντέιλ. Πέρασε από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, έφυγε όταν έπρεπε να ακολουθήσει τον Φιλ στις ΗΠΑ.

Ο 19χρονος κεντρικός μέσος, φαίνεται πως έχει πολλές δυνατότητες να εξελιχθεί, πράγμα στο οποίο θα συμβάλει και η «οικογένεια» της Γιουνάιτεντ που «κατοικεί» στην Ίντερ Μαϊάμι, μιας και ο Φιλ Νέβιλ εκτελεί χρέη προπονητή στην ομάδα του MLS.

Κάι Ρούνει

Συμπαίκτης με τον Ρονάλντο τζούνιορ είναι και ο γιος του Γουέιν Ρούνει, Κάι. Ο 11χρονος φαίνεται πως είναι πολύ καλός στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, και με πολλές δυνατότητες εξέλιξης. Υπέγραψε το συμβόλαιο του τον περασμένο Δεκέμβριο, και το μέλλον του

Ο Κάι, μάλιστα, είχε σκοράρει και χατ- τρικ στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Στόουκ στην U11 κατηγορία τον Μάιο, ενώ συμμετείχε και στα εκτός έδρας παιχνίδια, για τα οποία ο Γουέιν δήλωσε «περήφανος πατέρας».

Τσάρλι Σάβατζ

Ο γιος του Ρόμπι Σάβατζ, Τσάρλι, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Απρίλιο. Ο πατέρας του Τσάρλι, Ρόμπι, μπορεί να μη κατάφερε να παίξει ποτέ με την πρώτη ομάδα, ωστόσο αγωνίστηκε σε 360 παιχνίδια της Premier League  και 521 συνολικά, και φόρεσε φανέλες ομάδων όπως Λέστερ, Μπλάκμπερν, Ντέρμπι, Μπέρμιγχαμ και Μπράιτον, πετυχαίνοντας 30 γκολ και 13 ασίστ. Αν και 46 ετών, παραμένει ενεργός στην αγωνιστική δράση για λογαριασμό της Μάκλσφιλντ.

Ο 18χρονος Τσάρλι, αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος σαν τον πατέρα του, ευελπιστώντας να προβιβαστεί άμεσα στην U-23, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του στο ποδόσφαιρο.

Φίλιπ Μάτιτς

Ο 10χρονος γιος του Νεμάνια Μάτιτς, Φίλιπ,  είναι άλλο ένα ταλέντο που έχει ξεχωρίσει και ανήκει στην ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι γνωστό πως οι Κόκκινοι Διάβολοι, έχουν έναν μεγάλο αριθμό νέων παικτών, των οποίων οι μπαμπάδες, ήταν πρώην – ή νυν- ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ.

Ο Φίλιπ, φαίνεται πως έχει πολλές δυνατότητες για το νεαρό της ηλικίας του, πράγμα το οποίο, προσελκύει πολλούς προπονητές και σκάουτερς. Αρχικά, η προσαρμογή του ήταν δύσκολη, καθώς ο διάσημος μπαμπάς του, ήρθε στη Γιουνάιτεντ το 2017 από την Τσέλσι. Ωστόσο η Γιουνάιτεντ έχει εξαιρετικές ακαδημίες, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους μικρούς παίκτες που έρχονται, να προπονούνται σε ένα υγιές περιβάλλον και να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους ποιοτικά.

Τα παραδείγματα των διάσημων μπαμπάδων και γιων δεν τελειώνουν εδώ, με την λίστα να είναι μακρά για την ομάδα του Μάντσεστερ. Ο γιοι των Νίκι Μπατ και Ράιαν Γκιγκς ανήκουν επίσης στη λίστα. Ωστόσο, τα παιδιά των πρώην αστέρων βρίσκονται σε μία μεταβατική ηλικία, άλλα πιο μικρά, άλλα πιο μεγάλα, για το ποδόσφαιρο και είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς εάν πρόκειται για ταλέντα, όπως ακριβώς συνέβη με τους μπαμπάδες τους.

Η ποδοσφαιρική καριέρα τους, είναι φανερό πως θα συνεχίσει, και το μέλλον θα γράψει εάν τελικά το κοινό όνομα σχηματίζει «μία ιστορία» ή..δύο ξεχωριστές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ