Πεπ vs Τούχελ… 117 μέρες μετά

Πεπ vs Τούχελ… 117 μέρες μετά

Πεπ vs Τούχελ, πράξη τρίτη επί αγγλικού εδάφους. Τέσσερις μήνες μετά τον τελικό του Champions League.

29 Μαϊού: Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ντράγκαο στον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικρατεί με 1-0 και κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έκλεινε το πρώτο κύκλο αναμετρήσεων του Γερμανού τεχνικού κόντρα στον Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον άλλοτε τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν να έχει το απόλυτο μετά από τρία παιχνίδια μέσα διάστημα λίγων εβδομάδων. (Champions League,Premier League, FA).

25 Σεπτεμβρίου: Οι δυο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά φέτος. Στην εκκίνηση της διαβολοβδομάδας για την Μάντσεστερ Σίτι (Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ). Σε ένα ντέρμπι αποδείξεων και για τους δυο. Από την μία, η Τσέλσι, η οποία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την Premier League, βρισκόμενη στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα ντέρμπι επιβεβαίωσης κόντρα στην Πρωταθλήτρια. Από την άλλη, οι Πολίτες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει με μία ήττα και μία ισοπαλία στην Premier League και δεν θέλουν να χάσουν και άλλο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Είναι η τρίτη αντιπαλότητα του Γκουαρντιόλα στο Νησί. Μετά από αυτές κόντρα στους Μουρίνιο και Κλοπ. Πλέον, ο Καταλανός απέναντι στο παιδί που ήθελε να γίνει… Πεπ. Πράξη τρίτη επί αγγλικού εδάφους, 117 μέρες μετά τον τελικό του Champions League. Συνολικά οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί εννιά φορές, με τον 50άχρονο τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι να έχει τέσσερις νίκες, όσες και ο Τούχελ, με ένα παιχνίδι να έχει λήξει ισόπαλο. Με τον Γερμανό να έχει νικήσει το σημαντικότερο. Αυτό του τελικού του Champions League. Το τρόπαιο που προπονητής των Πολιτών κυνηγάει εδώ και μια δεκαετία.

Από τον τελικό του Ντραγκάο οι δυο ομάδες δεν έχουν αλλάξει πολύ. Η Τσέλσι απέκτησε τον Σαούλ και τον Λουκάκου από την Ιντερ, έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι το «κλειδί» στην επιθετική της λειτουργία ενώ η Μάντσεστερ Σίτι πρόσθεσε στην «καλοδουλεμένη μηχανή» της τον Τζακ Γκρίλις, ο οποίος με το… καλημέρα έχει ξεκινήσει την απόσβεση των χρημάτων του.

Δυο προπονητές, οι οποίοι αυτήν την στιγμή, είναι οι καλύτεροι στον τομέα της τακτικής στην Premier League. Με τον Τόμας Τούχελ να φαίνεται να έχει βρει την… συνταγή για να σταματήσει την Μάντσεστερ Σίτι. Στα ματς της περασμένης περιόδου, ο προπονητής της Τσέλσι έδειξε τον δρόμο στο πως μπορείς να νικήσεις χωρίς… κλεφτοπόλεμο την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ήταν από τις σπάνιες φορές που η κατοχή της μπάλας δεν άνηκε στους Πολίτες αλλά και έστω οριακά στον αντίπαλο τους.

Ο Γερμανός τεχνικός μέχρις στιγμής φαίνεται ότι τα έχει κάνει όλα καλά. Το μεγαλύτερο εφόδιο του όμως δεν είναι το playbook, ούτε οι μεταγραφές του. Με άλλον τρόπο άλλαξε την Τσέλσι, η οποία υπό τις οδηγίες του πλέον διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.

Πλέον, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον χαμένο τελικό του Champions League, ο Γκουραντιόλα καλείται να δώσει απαντήσεις και να βρει τον τρόπο για να νικήσει την Τσέλσι του Τούχελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ